
Chateau Surain Popcorn Malbec Bordeaux 2019
100% POWER-MALBEC från vårt mest populära Bordeaux-slott!
Popcorn Malbec, från mirakelåret 2019, är fullpackad med så saftig smak och sådan enorm dricksglädje att priset får snön att rasa ända över Anderna!
Eller sagt på ett annat sätt... mängder av Malbec från Argentina kan inte mäta sig med detta praktexemplar!
I somras fick vi besök av Adrien Surain, som entusiastiskt berättade om sitt samarbete med ett grannslott nere i Bordeaux.
"The owner is a big wine importer in China. The quality is insane because the owner has money to make it good, however, they sold it at a very cheap price because they have too much wine in stock."
Med Adriens hjälp har du här ett mörkt monster av en Malbec – till ett helt unikt grannpris!
Njut av den till biff, lamm, fläskstek, anka, grill, Pulled Pork och mys. Servera vid 16–18°C.
Hur smakar Chateau Surain Popcorn Malbec Bordeaux 2019?
Redan i glaset frestar Popcorn Malbec med fet och mörkviolett färg... Doften är enormt fruktig och läcker med härlig Malbec-karaktär av violer, hallon, björnbär, engelsk lakrits, katrinplommon, rökigt kött och kaffe... På tungan mjuk och saftig med massor av solmogna plommon, svarta vinbär och björnbär, som klingar av perfekt med rökig mineralitet, utsökta kryddtoner och smekande, biffvänliga tanniner. Fantastiskt Malbec-värde! Drick nu, eller lagra 6-8 år från skördeåret.
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll