Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor). Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn. 2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Läs mer ↓Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...