
Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2016
St-Émilion Grand Cru Classé och Pomerol kan komma och gå. Adrien Surain erbjuder en underbar uppfattning om vad topprecenserad röd Bordeaux också kan vara ...
Ung, frisk och bärfruktig Merlot med lyxiga tryffeltoner à la Pomerol. Lika sublimt saftig och lätt att njuta av som den är att betala för.
Tillverkad av ekologiskt odlade druvor. Skål.
Njut av vinet på egen hand - eller till nötkött, lamm, fläsk, anka eller charkuterier. Servera vid 16-18°C
Familjen Surain har tillverkat vin i Saint-Gervais sedan 1920. Den fjärde generationen, den ambitiöse Adrien Surain, får stöd i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin per år. Resten såldes till negocianter (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev eftersom de vanliga kunderna befann sig i djup kris. Hans farbror var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. År 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra med pengar. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya verktyg och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 innebar en ny tro på framtiden. Vinkvaliteten var enastående och Chateau Surain lyckades tappa upp 30.000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har Adrien varit tillbaka i Bordeaux och arbetat heltid i vingården.
Som historien visar är Bordeaux mycket mer än investeringsfonder, glamour och Cru Classé. Vi är glada att se att familjen Surain tar upp kampen, för deras vin är fantastiskt!
Hur smakar Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2016?
Djup och tät rubinröd färg. Nosen är frisk och oemotståndligt röda och mörka bärsmaker. Läckert mjuk i gommen med massor av saftig, sexig Merlot-frukt som ger vika för örter, kryddor och ett behagligt tanninbett i den långa avslutningen. Vackert, harmoniskt vin från högra stranden! Drick nu eller spara 5-6 år från skördeåret.
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning