
Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2018
Ouch, vilken blockbuster Merlot! Med fruktkraften från St-Émilion Grand Cru Classé. Smidig silkeslen konsistens som Pomerol. Och härligt fri från snobbiga tendenser i sin charmiga, knubbiga och godmodigt retande vinröda flaska!
Adrien Surain har investerat kraftigt i vingården och vineriet, och med 96 poäng från världens bästa sommelier, Luca Gardini, var Popcorn 2016 ett preliminärt genombrott. Pssst! Den nya årgången 2018 är ännu bättre!
Fenomenet Château Surain har för länge sedan blivit globalt. Adrien har sålt både Popcorn och News Drinker till flera 3-stjärniga Michelin-restauranger i Asien, där chefsommeliererna aldrig har smakat så saftig och innovativ Bordeaux. Testa det!
Njut av vinet på egen hand - eller till nötkött, lamm, fläsk, anka eller charkuterier. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2018?
Mörkt körsbärsröd med svart-lila färg. Näsan välkomnar dig med utfällda armar, våta kindpussar och en nästan alkoholiserad, jovialisk charm. Nyplockade violer, hallon i grädde, svarta körsbär, plommon, blåbär och svarta vinbär som efter några virvlar i glaset öppnar upp för lakrits, tryffel, tobak och choklad. Wow! Fyllig med 15% alkohol och megamjuk fruktkraft ... utan att kompromissa med de saftiga, läckra och nästan lekfulla kvaliteter som har blivit ett varumärke för Adrien Surain-viner. Lång och harmonisk avslutning med vänliga silltanniner. Bravo! Drick nu eller spara 5-7 år från skördeåret.
Chateau Surain Popcorn Merlot Bordeaux 2018 passar bra till...
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener