



Château Cleyrac Bordeaux Superieur 2019
Vi hittar det familjeägda Château Cleyrac i Villegouge på Dordogneflodens högra strand, precis på gränsen till appellationen Fronsac. Sedan de första vinstockarna planterades 1860 har Château Cleyrac bara bytt ägare ett fåtal gånger. Sedan mer än 15 år tillbaka är slottet en del av Vignobles Coudert, som också står bakom Château Castaganc i Fronsac. Sedan 2016 har den unga femte generationens vinmakare Lydia Coudert ansvarat för Cleyracs 12 hektar med Merlot och Cabernet Sauvignon. Och hennes tillvägagångssätt är mycket miljömedvetet.. Lydia håller jorden frisk med plogning. Hon använder aldrig herbicider. Den biologiska mångfalden är i toppklass eftersom vingårdarna ligger nära ängs- och skogsområden. Hon låter vinerna spontanjäsa med terroirens egen jäst och använder minimal svavling. Resultatet är inte bara HVE3-certifieringen för hållbarhet, utan också fina betyg från stora internationella vinkritiker som Wine Enthusiast och James Suckling.
Hur smakar Château Cleyrac Bordeaux Superieur 2019?
Nyhällt presenterar sig Château Cleyrac med en mörk körsbärsröd kärna och violett kant ... Nosen utstrålar 2019-klass med djupa och livfulla aromer av viol, plommon, hallon och svarta vinbär, som öppnar sig för fina inslag av choklad, kaffe, mynta, penna och tobak. I munnen är det utsökt - och så Merlot-mjukt att det är svårt att inte tänka Pomerol... Koncentrationen, friskheten och tanninerna är balanserade och det finns gott om tid att njuta av de många fina nyanserna i eftersmaken... Utmärkt högerbanksvin! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret,
Château Cleyrac Bordeaux Superieur 2019 passar bra till...
Om Chateau Cleyrac
Sedan de första vinstockarna planterades 1860 har Château Cleyrac bara bytt ägare ett fåtal gånger. I mer än 15 år har slottet varit en del av Vignobles Coudert, som också står bakom Château Castaganc i Fronsac.
Sedan 2016 har den unga femte generationens vinmakare Lydia Coudert lett Cleyracs 12 hektar med Merlot och Cabernet Sauvignon. Och hennes ansats är mycket miljömedveten…
Lydia håller jorden frisk genom plöjning. Hon använder aldrig herbicider. Biodiversiteten är hög eftersom vingårdarna ligger nära ängs- och skogsområden. Hon låter vinerna spontanjäsa med terroirens egna jäst, och hon använder endast minimalt tillsatt svavel.
Resultatet är inte bara HVE3-certifieringen för hållbarhet, utan också fina betyg från stora internationella vinrecensenter som Wine Enthusiast och James Suckling.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener