
Château Haut-Bages Libéral Pauillac 5. Cru Classé 2018 i trækasse
Beläget bredvid giganter som Château Latour (1. Cru Classé) och Château Pichon Longueville Baron (2. Cru Classé), Château Haut-Bages Libéral har en enorm naturlig potential som familjen Villars nu börjar förverkliga. Chateau Haut-Bages Liberal (5. Cru Classé) har fått sitt namn dels efter familjen Libéral som drev egendomen på 1700-talet, dels efter dess läge på den grusiga "Bages"-platån söder om Pauillac. De varma, väldränerade jordarna och Medoc-halvöns läge mellan Atlanten och Girondes flodmynning är nyckelfaktorer för den perfekta mognaden av Cabernet Sauvignon, som utgör 72% av slottets 30 planterade hektar. Fatlagringen sker på upp till 45% helt nya barriquefat. Sedan familjen Villars tog över 1983 har kvaliteten förbättrats i alla parametrar: från biodynamiska experiment i vingården (certifiering från 2019) till den fullständiga renoveringen av vineriet 2001. Resultatet av detta hårda arbete är uppenbart i slottets viner, som för närvarande är bland de bästa köpen i Pauillac! Claire Villars Lurton äger också Margaux-slotten Ferrière och La Gurgue.
Château Haut-Bages Libéral Pauillac 5. Cru Classé 2018 i trækasse passar bra till...
Hur är Château Haut-Bages Libéral Pauillac 5. Cru Classé 2018 i trækasse framställt?
Château Haut-Bages Libéral 2018 är gjort enligt det klassiska Pauillac-receptet med 70% Cabernet Sauvignon och 21% Merlot, kompletterat med Petit Verdot och Cabernet Franc. Druvorna, som odlas ekologiskt och biodynamiskt (dock ännu inte certifierade), skördas från 35-åriga vinstockar på 30 hektar djupa, väldränerade grusbankar - mycket nära berömda Château Latour och Pichon Longueville Baron! Vinet jäser i omgångar i betongtankar med 19-22 dagars maceration, innan det lagras 16 månader i 225 liters barriques, varav 40% är helt nya.
Om Chateau Haut-Bages Liberal
Château Haut-Bages Libéral (5. Cru Classé) är dels uppkallat efter familjen Libéral, som drev egendomen under 1700‑talet, och dels efter sitt läge på det grusiga "Bages"‑platån i södra Pauillac. Den varma och väl dränerade jordmånen samt Médoc‑halvöns position mellan Atlanten och Girondes mynning är avgörande faktorer för en optimal mognad av Cabernet Sauvignon, som utgör hela 72 % av slottets 30 planterade hektar. Fatlagringen sker på upp till 45 % helt nya barriques.
Sedan familjen Villars tog över 1983 har kvaliteten förbättrats på alla parametrar: från biodynamiska experiment i vinmarkerna (certifiering från 2019) till en genomgripande renovering av vineriet 2001. Resultatet av det hårda arbetet syns tydligt i slottets viner, som i dag hör till de bästa köpen i Pauillac! Claire Villars Lurton äger dessutom Margaux-slotten Ferrière och La Gurgue.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning