
Château Surain Popcorn Sauvignon Blanc 2020
Get your popcorn ready...! Det finns Bordeaux-value, och så finns Château Surain…
Kometen Adrien Surain har redan en stor skara fans bakom sina röda viner, och nu kommer den mest krispiga och aromatiska franska Sauvignon Blanc vi smakat i den här prisklassen!
Fläderblom, lime, nyskivade gröna äpplen, vinbärsbuske och krusbär… Mums!
Den daggfriska Popcorn Sauvignon Blanc 2020 har alla ingredienser för att bli en ny Surain-blockbuster - och kommer med största sannolikhet att landa på fina 90+ poäng precis som de röda vinerna…
Slurprande saftig och porlande mineralisk… Popcorn är också utmärkt som vitt vin!
Njut av den solo som aperitif eller till tapas, fisk och skaldjur, sushi, sallader, sparris och färska ostar. Servera vid 8–10 °C
Hur smakar Château Surain Popcorn Sauvignon Blanc 2020?
Kristallklart i glaset med ett fräscht citrusskimmer… Doften nästan skriker Sauvignon Blanc… med mirakulöst ljuvlig arom av fläderblom, lime, gräs, citrus, salt mineralitet och krusbär… I munnen lätt krämig och vackert balanserad med en pirrande frisk mineralitet som väcker det vita vinets delikata fruktnoter till fullt liv… Härligt läskande avslutning med lätt salt mineralitet och fin harmoni. Drick nu eller lagra 4–5 år från skördeåret.
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning