
Cloudy Bay Te Wahi Pinot Noir 2017
Detta vin får sin smak och stil från druvor som plockats i de frodiga regionerna i Central Otago. Druvorna kommer från vingårdar i Bendigo, Lowburn och Bannockburn och ger Cloudy Bay Pinot Noir en djup, mörklila färg och en doft av blåbär och björnbär som är en fröjd för näsan. Den har en kraftfull men underbart intensiv eftersmak av svarta och röda frukter, som sedan professionellt kompletteras av en tilltalande, jordnära komplexitet. När du dricker det här vinet kommer du att mötas av en perfekt balanserad syra och njuta av en perfekt finish som fortsätter och fortsätter och fortsätter...
Cloudy Bay består av frodiga vingårdar som etablerades redan 1985 av Cape Mentelle, en australisk vingård. På gården finns cirka 140 hektar vinstockar på tre mycket noggrant utvalda platser, och de vanligaste vinerna som produceras här är chardonnay, sauvignon blanc och pinot noir. De producerar mindre Riesling och Gewurztraminer, men kvaliteten är fortfarande i toppklass.
"En komplex doft med gott om träiga kryddor och örtiga nyanser, framför jordgubbar och ljusa röda körsbär. Gommen levererar attraktivt detaljerad, fin tannin och doftande, rosa och röd frukt finns i överflöd i ett fint, friskt läge. Drick eller vänta."
Om Cloudy Bay
Cloudy Bay viner
Äkta pionjäranda är drivkraften hos grundarna David Hohnens och vinmakaren Kevin Judd, som 1985 förde dem till Marlborough (Nya Zeeland), där de kunde skapa en karaktärsfull, aromatisk och kraftfull Sauvignon Blanc. Som en av de första fem vingårdarna i Marlborough blev Cloudy Bay snabbt erkänd som en av de ledande producenterna av nyzeeländsk Sauvignon Blanc - en position de fortsätter att stärka genom ett ständigt växande sortiment av enastående produkter.
Cloudy Bay rödviner
Namnet Cloudy Bay kommer från viken vid den östra kanten av Wairau Valley, som döptes av kapten Cook. Cloudy Bay ligger vid norra änden av den södra ön i vindistriktet Marlborough. Det är den största och mest betydelsefulla vinodlingsregionen i Nya Zeeland, eftersom den står för 50 % av den årliga skörden. Marlboroughs svala, maritima klimat mildras av ett stort antal soltimmar per år. Långa, soliga dagar och svala nätter skapar livliga viner med enastående smaknyanser. Jorden i Wairau Valley är självdränerande och näringsrik med enorma grundvattenreservoarer som levererar vatten av hög kvalitet. Cloudy Bays vingårdar är spridda över Marlboroughregionen för att optimalt utnyttja den omfattande mångfalden i de individuella mikroklimaten och jordmånstyperna.
Cloudy Bay - vin i världsklass
De primära druvsorterna som odlas i området är Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot Noir. Estate Vineyard/Rapaura; Ursprungligt område för Cloudy Bay. Huvudsakligen planterat med Sauvignon Blanc. Stenig, självdränerande jordmån. Widow Block Vineyard/Renwick; Huvudsakligen Sauvignon Blanc. Jordmånen liknar Rapaura Vineyards. Mu stang Vineyard/Branco tt Valley; Huvudsakligen Sauvignon Blanc och Chardonnay. Fina, avlagrade jordområden som innehåller lera och grus. Barrack Block /Omake Valley; Planterat 2004. Dedikerat till produktion av Pinot Noir.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning





