Cloudy Bay vinerÄkta pionjäranda är drivkraften hos grundarna David Hohnens och vinmakaren Kevin Judd, som 1985 förde dem till Marlborough (Nya Zeeland), där de kunde skapa en karaktärsfull, aromatisk och kraftfull Sauvignon Blanc. Som en av de första fem vingårdarna i Marlborough blev Cloudy Bay snabbt erkänd som en av de ledande producenterna av nyzeeländsk Sauvignon Blanc - en position de fortsätter att stärka genom ett ständigt växande sortiment av enastående produkter. Cloudy Bay rödviner Namnet Cloudy Bay kommer från viken vid den östra kanten av Wairau Valley, som döptes av kapten Cook. Cloudy Bay ligger vid norra änden av den södra ön i vindistriktet Marlborough. Det är den största och mest betydelsefulla vinodlingsregionen i Nya Zeeland, eftersom den står för 50 % av den årliga skörden. Marlboroughs svala, maritima klimat mildras av ett stort antal soltimmar per år. Långa, soliga dagar och svala nätter skapar livliga viner med enastående smaknyanser. Jorden i Wairau Valley är självdränerande och näringsrik med enorma grundvattenreservoarer som levererar vatten av hög kvalitet. Cloudy Bays vingårdar är spridda över Marlboroughregionen för att optimalt utnyttja den omfattande mångfalden i de individuella mikroklimaten och jordmånstyperna. Cloudy Bay - vin i världsklass De primära druvsorterna som odlas i området är Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot Noir. Estate Vineyard/Rapaura; Ursprungligt område för Cloudy Bay. Huvudsakligen planterat med Sauvignon Blanc. Stenig, självdränerande jordmån. Widow Block Vineyard/Renwick; Huvudsakligen Sauvignon Blanc. Jordmånen liknar Rapaura Vineyards. Mu stang Vineyard/Branco tt Valley; Huvudsakligen Sauvignon Blanc och Chardonnay. Fina, avlagrade jordområden som innehåller lera och grus. Barrack Block /Omake Valley; Planterat 2004. Dedikerat till produktion av Pinot Noir.
Läs mer ↓Äkta pionjäranda är drivkraften hos grundarna David Hohnens och vinmakaren Kevin Judd, som 1985 förde dem till Marlborough (Nya Zeeland), där de kunde skapa en karaktärsfull, aromatisk och kraftfull Sauvignon Blanc. Som en av de första fem vingårdarna i Marlborough blev Cloudy Bay snabbt erkänd som en av de ledande producenterna av nyzeeländsk Sauvignon Blanc - en position de fortsätter att stärka genom ett ständigt växande sortiment av enastående produkter.
Namnet Cloudy Bay kommer från viken vid den östra kanten av Wairau Valley, som döptes av kapten Cook. Cloudy Bay ligger vid norra änden av den södra ön i vindistriktet Marlborough. Det är den största och mest betydelsefulla vinodlingsregionen i Nya Zeeland, eftersom den står för 50 % av den årliga skörden. Marlboroughs svala, maritima klimat mildras av ett stort antal soltimmar per år. Långa, soliga dagar och svala nätter skapar livliga viner med enastående smaknyanser. Jorden i Wairau Valley är självdränerande och näringsrik med enorma grundvattenreservoarer som levererar vatten av hög kvalitet. Cloudy Bays vingårdar är spridda över Marlboroughregionen för att optimalt utnyttja den omfattande mångfalden i de individuella mikroklimaten och jordmånstyperna.
De primära druvsorterna som odlas i området är Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot Noir. Estate Vineyard/Rapaura; Ursprungligt område för Cloudy Bay. Huvudsakligen planterat med Sauvignon Blanc. Stenig, självdränerande jordmån. Widow Block Vineyard/Renwick; Huvudsakligen Sauvignon Blanc. Jordmånen liknar Rapaura Vineyards. Mu stang Vineyard/Branco tt Valley; Huvudsakligen Sauvignon Blanc och Chardonnay. Fina, avlagrade jordområden som innehåller lera och grus. Barrack Block /Omake Valley; Planterat 2004. Dedikerat till produktion av Pinot Noir.