
Dak Wichangoen Rose 2023
”Michelin-rosén” från Dak Wichangoen är tillbaka!
Den berömda Michelin-kocken Dak Wichangoen förtjusade alla rosésugna gommar i Danmark när vi förra året kunde erbjuda det högt recenserade vinet till ett lågt pris som marknaden här hemma inte tidigare hade sett. Alla flaskor försvann snabbt efter att vi hade vinet i nyhetsbrevet, och vi kan lika gärna varna för att det i år kommit markant färre flaskor, så du bör skynda dig.
Rosévinen är en del av den välkända ”Signature Chef”-serien. Dessa viner är skapade i samarbete med ett antal av världens bästa kockar, däribland danska Dak Wichangoen.
Dak erhöll 2006 en Michelin-stjärna för thairestaurangen Kiin Kiin som hon därefter drev i hela 10 år. Du känner kanske också igen Dak från hennes många tv-framträdanden, bland annat i Masterchef. Nu har hon gett sig i kast med en ny utmaning med sin egen vinserie, där du förutom rosén kan köpa en läcker Pinot Noir och Chardonnay.
Denna friska och saftiga rosé är framställd på druvor från ett av världens bästa roséområden, Languedoc-Roussillon. Dak och vinmakarteamet har träffat receptet spot on och du kan se fram emot en floral, smakkomplex och mineralisk rosé med oceaner av röda sommarbär. Högsta rekommendation!
Njut av Daks delikata sydfranska rosé till fisk, skaldjur, sushi, grillat fågel, gröna sallader, pasta samt milda ostar. Servera vid 8–10 °C
Hur smakar Dak Wichangoen Rose 2023?
Daks nya 2023 rosé står elegant i glaset med en ljus Provence-färg. Doften andas sol och sommar med friska jordgubbar, hallon och saftig vattenmelon, som kompletteras av citrus och vita rosor. Vinet landar slankt och elegant i munnen, varpå de röda bärtonerna öppnar upp sig. Lång eftersmak med inslag av medelhavsörter och en kalkig mineralitet som vittnar om en utmärkt matpotential. Oemotståndligt läcker Languedoc-rosé från Dak Wichangoen! Drick nu, eller lagra 4–5 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Dak Wichangoen Rose 2023 passar bra till...
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener