
Damilano Metodo Classico Brut
”Born from the union between the structure of Pinot Noir and the pleasantness of the Chardonnay ... Great finesse and sapidity, with a good acidity that enhances its character. Pleasant minerality and a persistent finish” – Damilano
Champagnedruvorna Pinot Noir och Chardonnay. Tillverkad enligt den klassiska champagnemetoden. Och från ett Barolo-namn i världsklass!
Vill du smaka en av Italiens bästa mousserande viner? Då ska du inte missa Damilanos eleganta Metodo Classico Brut.
Damilano gör inte bara 100-poängs Barolo. Från piemontesiska toppmarker levererar familjehuset även denna champagneutmanare, som uppnår sin finess och komplexa, rostade karaktär genom hela 24 månaders flasklagring på de fina jästresterna!
Med sin aptitretande friskhet och krispiga mineralitet är Damilano Metodo Classico en oslagbar inledning till en kväll med Barolo – eller andra italienska toppviner.
Ett utmärkt glas till sushi, ostron, rom, skaldjur, tapas och krämiga ostar – eller som lyxig aperitif. Servera vid 6–10 °C.
Hur smakar Damilano Metodo Classico Brut?
Damilano Metodo Classico Brut NV presenterar sig strågul i glaset med fina, bestående bubblor som vittnar om hög kvalitet och extra lång flasklagring... Doften vibrerar av friska och delikata aromer av saltad grapefrukt, gröna äpplen, skogssmultron, våta stenar och vit persika, som möter komplexa inslag av croissant och lätt rostade hasselnötter... I munnen är vinet krispigt och törstsläckande med en elegant, krämig mousse. Frukten framstår ytterst delikat och väcks vackert till liv av en aptitretande mineralitet och uppfriskande syra som skapar perfekt balans på tungan. Den 24 månader långa flasklagringen på jästresterna lyfter avslutet med champagneliknande djup och komplexitet. En framstående spumante från en av de finaste adresserna i Barolo! Drick nu, eller spara 5–10 år.
Smaknoter
Persika
Grapefrukt
Nötter
Toast
Våta stenar
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Damilano Metodo Classico Brut passar bra till...
Hur är Damilano Metodo Classico Brut framställt?
Damilano Metodo Classico Brut NV är skapad på 70 % Pinot Noir och 30 % Chardonnay, som Barolostjärnan Damilano väljer ut från utvalda toppvinmarker i Piemonte. Basvinet jäser i ståltank under fruktbevarande temperaturkontroll. Därefter följer andrajäsningen på flaska enligt champagnemetoden, som avslutas med minst 24 månaders flasklagring i kontakt med de fina jästresterna.
Om Damilano

“Finest Italian Wines: 100 Great Producers” – Wine Spectator
"Damilano has delivered a truly smashing collection" – Robert Parker
"#1 - TOP 100 WINES OF ITALY 2022" – James Suckling
Velkommen til Damilano – et af Piemontes og Italiens fineste vinhuse!
Damilanos vine har opnået kultstatus i hele verden, og som ny dansk importør er det derfor en stor glæde at kunne præsentere husets fortryllende portefølje til nye, og langt mere attraktive priser.
Det er bestemt ikke uden grund, når Wine Spectator rangerer Damilano som et af Italiens 100 bedste vinhuse – på højde med piemontesiske kæmper som Gaja, Giacosa, Conterno og Vietti.
Verdensklassen understreges gang på gang af 100-point-ratings og TOP 100-placeringer hos James Suckling og Wine Spectator – båret af exceptionelle Barolo-vine, som med unik intensitet og elegance fortryller flere og flere vinfans over hele kloden.
Med over 100 års vinproduktion er Damilano blandt de ældste vingårde i Barolo. Huset i Barolos historiske hjerte er etableret i 1890 af Giuseppe Borgogno. I 1935 overtager Giacomo Damilano, grundlæggerens svigersøn, driften af vingården. Under Giacomos ledelse sker der klare forbedringer af vinifikationen samt en betydelig udvidelse af vinmarkernes areal. Resultaterne af hans arbejde er siden 1997 videreført på ekstremt kyndig vis af børnebørnene Paolo, Mario og Guido Damilano, der parallelt med produktionen af verdensklassevine driver en Michelin-stjernet restaurant i La Morra.
Damilano laver Barolo fra en række af de mest berømte og historiske vinmarker i subzonerne Barolo og La Morra. Over alle stråler vinene fra den ikoniske Cannubi-skråning. Damilano er primær jordejer i Cru-markens ekstra stejle historiske centrum, hvor druekvaliteten opnår stratosfæriske højder. Både husets Barolo Cannubi og Barolo Cannubi Riserva har således opnået 100/100 point – og sidstnævnte er for nyligt kåret som Italiens bedste vin (nr. 1 på James Sucklings TOP 100 Wines of Italy 2022). I samme kerneområde har Damilano parceller på højt anerkendte Cru Brunate, Cru Cerequio og Cru Liste, hvor Nebbiolo-vinene byder på distinkte terroirmæssige udtryk, der er dybt fascinerende at dykke ned i; fra Brunates ufattelige elegance til de mere strukturerede og markerede udtryk fra Cerequio og Liste. Lidt længere væk – i Barolo-subzonerne Grinzane Cavour og Serralunga – finder vi to spændende og kritikerroste nyheder, enkeltmarksvinen Barolo DOCG Raviole og Barolo DOCG del Comune di Serralunga d’Alba. Mest verdenskendt af alle er dog det ikoniske superkøb Barolo Lecinquevigne, som efter gammel tradition byder på et blend fra fem topmarker i tre forskellige landsbyer: Barolo, Grinzane Cavour og Monforte.
Stilen på husets Barolo-vine har i de senere år bevæget sig i en klassisk og elegant retning, idet familien nu mere og mere sværger til store, traditionelle fade, der bedre tillader frugten og de enkelte terroirs at komme rent til udtryk. Senest har man sågar introduceret de vildt eksklusive østrigske Stockinger-fade – af Jancis Robinson døbt ”vinmagerens Stradivarius”. Disse fade er berømte for deres subtile mikrooxidation – og står i så høj kurs, at de er benyttet af kultnavne verden over som Keller (Rheinhessen), Tignanello og Solaia (Toscana) og Giacomo Conterno (Piemonte).
Damilanos portefølje rækker langt udover Barolo. Fra topkøbet Langhe Nebbiolo "Marghe" til drønlækker Dolcetto, frugtren Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" og fadkrydret Barbera d'Alba "Lablù". Dertil kommer Langhe-hvidvinen på den lokale, aromatiske Arneis-drue samt ikke mindst den fadmodnede Chardonnay "G.D" – der toprates på 1er Cru bourgogne-niveau hos både Robert Parker og James Suckling. Glemte vi i farten husets eksklusive mousserende vine på Pinot Noir og Chardonnay? Fuldstændig fremragende verdensklasse-fizz på champagnemetoden… Damilano har det hele – og ALT spiller piemontesisk førsteviolin, så læn dig bare tilbage og nyd musikken i glasset!
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener























