
Damilano Metodo Classico Brut
”Born from the union between the structure of Pinot Noir and the pleasantness of the Chardonnay ... Great finesse and sapidity, with a good acidity that enhances its character. Pleasant minerality and a persistent finish” – Damilano
Champagnedruvorna Pinot Noir och Chardonnay. Tillverkad enligt den klassiska champagnemetoden. Och från ett Barolo-namn i världsklass!
Vill du smaka en av Italiens bästa mousserande viner? Då ska du inte missa Damilanos eleganta Metodo Classico Brut.
Damilano gör inte bara 100-poängs Barolo. Från piemontesiska toppmarker levererar familjehuset även denna champagneutmanare, som uppnår sin finess och komplexa, rostade karaktär genom hela 24 månaders flasklagring på de fina jästresterna!
Med sin aptitretande friskhet och krispiga mineralitet är Damilano Metodo Classico en oslagbar inledning till en kväll med Barolo – eller andra italienska toppviner.
Ett utmärkt glas till sushi, ostron, rom, skaldjur, tapas och krämiga ostar – eller som lyxig aperitif. Servera vid 6–10 °C.
Hur smakar Damilano Metodo Classico Brut?
Damilano Metodo Classico Brut NV presenterar sig strågul i glaset med fina, bestående bubblor som vittnar om hög kvalitet och extra lång flasklagring... Doften vibrerar av friska och delikata aromer av saltad grapefrukt, gröna äpplen, skogssmultron, våta stenar och vit persika, som möter komplexa inslag av croissant och lätt rostade hasselnötter... I munnen är vinet krispigt och törstsläckande med en elegant, krämig mousse. Frukten framstår ytterst delikat och väcks vackert till liv av en aptitretande mineralitet och uppfriskande syra som skapar perfekt balans på tungan. Den 24 månader långa flasklagringen på jästresterna lyfter avslutet med champagneliknande djup och komplexitet. En framstående spumante från en av de finaste adresserna i Barolo! Drick nu, eller spara 5–10 år.
Smaknoter
Persika
Grapefrukt
Nötter
Toast
Våta stenar
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Damilano Metodo Classico Brut passar bra till...
Hur är Damilano Metodo Classico Brut framställt?
Damilano Metodo Classico Brut NV är skapad på 70 % Pinot Noir och 30 % Chardonnay, som Barolostjärnan Damilano väljer ut från utvalda toppvinmarker i Piemonte. Basvinet jäser i ståltank under fruktbevarande temperaturkontroll. Därefter följer andrajäsningen på flaska enligt champagnemetoden, som avslutas med minst 24 månaders flasklagring i kontakt med de fina jästresterna.
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener