
Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2020
Anita Kuhnel är Frankrikes nya vin-Superwoman! Som professionell cyklist trampade hon — nu trampar hon druvor och gör sprudlande goda rödviner. Med La Rochelle 2020 når hon den högsta toppen...
Den sydvända La Rochelle-terroiren i cru:n Moulin-à-Vent klassificerades redan 1869 som "Première Classe". Suckling jämför med en bra Pomerol. ...Vi talar om silkeslen kraft, mineralitet och potential för långdistanscykling...
"De bästa Moulin-à-Vents är de rikaste, fylligaste och mest lagringsdugliga vinerna som produceras i Beaujolais. Ett 7- och 10-årigt exemplar från en av de bästa producenterna har ofta mer gemensamt med en Pinot Noir från Côte de Beaune än något som framställts av Gamay-druvan" - Robert Parker
Om vi kunde skulle vi köpa pall efter pall av detta magiska elixir... Tyvärr måste vi i stället varna för ett mycket begränsat lager!
Njut av det till franska charkuterier, fågel, ljust kött, lunchrätter, grönsaker, matiga sallader och ostar. Servera vid 14-17°C
Hur smakar Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2020?
La Rochelle 2020 visar sig mörkt körsbärsröd och potent i glaset ... Redan i doften är den sprängfylld av violer, nypon, lavendel, våt skogsmark, krossad granit, tryffel, blå plommon, björnbär samt röda och svarta körsbär, vilket öppnar för komplexa nyanser av svartpeppar, kryddor, lakrits och gröna örter ... Det röda vinet glider elegant över tungan, nästan som flytande sammet, och när smaken av saftiga plommon, viol och tryffel når hjärnans belöningscentrum förstår man omedelbart Sucklings jämförelse med stora Pomerol. Fina tanniner och utsökta kryddor i den friska, mineraliska avslutningen ... Den största Moulin-à-Vent du kanske aldrig får smaka! Drick nu eller lagra i 10+ år från skördeåret.
Domaine Anita Moulin-à-Vent La Rochelle 2020 passar bra till...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel är det franska vinets nya Superwoman! Ingen över, ingen vid sidan om...
Som professionell cyklist trampade hon pedaler. Nu trampar hon druvor, gör otroligt läckra rödviner och har som den första vinodlaren i Beaujolais bestigit den högsta toppen:
- 4 mars 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historia, när Domaine Anitas flaggskepp och hjärtebarn blir den första Beaujolais med 100 poäng från James Suckling. Någonsin.
- 7 mars 2024 tilldelas 100 nya poäng till Coeur de Vigneronne 2022, som blir utsåld världen över innan vi hinner få flaskor.
Franska Anita Kuhnel är född och uppvuxen i Bresse, inte långt från Beaujolais. Det låg dock inte i korten att Anita skulle odla vin. Hennes första stora passion var cykling, som hon utövade professionellt. 1996 gifte hon sig med André Kuhnel, vars familj varit vinodlare i Morgon sedan 1943. Och sedan dess har Anita trampat druvor istället för pedaler.
Anita har kastat sig över vinodlingen med samma passion och ambition som tog henne till det franska VM-laget i cykling. 2015 gick hon solo och grundade sitt eget vinhus, Domaine Anita, som ligger mellan Chénas och Moulin à Vent.
Här förföljer Anita med nästan outtömlig energi sin vision att skapa terroirdrivna rödviner av allra finaste kvalitet. Domaine Anita skördar druvor från 18 hektar, som består av egna och arrenderade vingårdar i prestigefyllda cru som Moulin à Vent, Morgon, Chénas och Fleurie.
Anita disponerar över jordlotter på några av de mest prestigefyllda lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” och ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” och ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon och ”Les Brureaux” i Chénas. Vingårdarna är välsignade med 40 till över 100 år gamla buskvinstockar, vars djupa rötter och höga planteringstäthet ger få och små druvor med ett enormt kvalitetspotential, som ytterligare främjas genom grön skörd. Av de selekterade toppdruvorna skapar Anita sin serie av djupt autentiska och välrecenserade viner från enskilda vingårdslägen.
I vinkällaren har Anita framträdande hjälp av Guy Marion, som som pensionerad chefsenolog och högerhand åt Georges Duboeuf vinifierat mer än 50 årgångar i Beaujolais. Anitas bollplank och mentor bidrar därmed med en enastående kunskap om Beaujolais många terroirer.
Alla viner jäser fruktbevarande vid 20–25 °C för en ren och autentisk återgivning av druvsort och terroir.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener