ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 36 min 30 sek

Tillbaka

Økologisk

Domaine del Aguila Reserva Ribera del Duero 2018 ØKO - 5 liter i trækasse

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

500 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 36 min 30 sek
Marknadspris
6 299,95 SEK
BÄSTA PRIS
1 fl. per st.
5 699,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Mad og Monopolet
97 Point Din VinGuide
97 Point Robert Parker
97 Point Verema
96 Point Guia Peñin
95 Point Vin Xpressen
94 Point Tim Atkin
Ugens Vinhit Rolf Madsen, Vinexpressen
⭐ 4,5 Vivino
97-98/100 Houlberg

Beställ före

5 timmar 6 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Domaine del Aguila Reserva Ribera del Duero 2018 ØKO - 5 liter i trækasse

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

500 cl

"98 point. Viser hvad Ribera Del Duero kan... en fuldendt vin" - Mad og Monopolet

"97 point. Gennemført vin på alle måder" - Din VinGuide

"97 points. Fine, serious and elegant" - Robert Parker

"96 points. Flavourful, fruity, good acidity, long" - Guia Peñin

"95 point. Ribera del Duero i verdensklasse... Watch out Vega Sicilia" - Vin Xpressen

"97-98 point. En vild vin... Ganske enkelt fortryllende" - Houlberg

Aguila Reserva gör det igen ... och bryter in i Robert Parkers TOP 3 för Ribera del Duero i årgången 2018. Endast överträffat av två kultviner som kostar mellan 3500 och 7500 DKK per flaska! (0,75cl)

Aguila är en ny familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition av vin i hans familj. Jorge utbildade sig till oenolog vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike - och har många års erfarenhet från Domaine de la Romanée-Conti respektive Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner av obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila har 30 hektar med riktigt gamla vinstockar, många långt över 50 år gamla och några så gamla som 150 år. Majoriteten av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt och med ett ständigt fokus på att bevara naturen så mycket som möjligt. Jorge flörtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsaft för att avskräcka skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans fru, följer ett konstnärligt vinframställningskoncept. I stället för nya och effektiva metoder för avskalning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande på stjälken. Allt de gör är en hyllning till naturen och de gåvor den ger - och alltid med traditionen i åtanke. Malolaktisk jäsning sker "En Barrica" och sedan lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen sker i de gamla gallerierna från 1400-talet som har byggts om till vinkällare. Vingården har också renoverats från sitt tidigare sorgliga skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I druvodlingens anda varken filtreras eller klaras vinet innan det tappas på flaska. Visionen är att producera intensiva, uthålliga och eleganta viner som också kan avnjutas nu.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 36 min 30 sek
Marknadspris
6 299,95 SEK
BÄSTA PRIS
1 fl. per st.
5 699,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Mad og Monopolet
97 Point Din VinGuide
97 Point Robert Parker
97 Point Verema
96 Point Guia Peñin
95 Point Vin Xpressen
94 Point Tim Atkin
Ugens Vinhit Rolf Madsen, Vinexpressen
⭐ 4,5 Vivino
97-98/100 Houlberg

Beställ före

5 timmar 6 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Domaine del Aguila Reserva Ribera del Duero 2018 ØKO - 5 liter i trækasse

98 Point

Mad og Monopolet

Nogle gange rækker man ud efter flasken for at kigge en ekstra gang, efter man har smagt, mest fordi man lige skal være sikker på, hvad man drikker, og hvordan det kan smage så godt? Det var præcis min reaktion, da jeg smagte denne Dominio del Aguila Reserva. Det er helt enkelt en velkomponeret vin, som viser, hvad området Ribera Del Duero kan. I næsen har den flotte noter af brombær, tørret appelsinskal, kirsebær, mørk chokolade, syltede blommer og en latent cremet duft af fløde. I munden er den indbegrebet af balance - intens, men smooth - fyldig, men elegant og sammen med lækre tanniner og friskhed så er der en fuldendt vin her. 1 stk 599,95 – TILBUD v 6 fl. 469,95

97 Point

Din VinGuide

Fra landsbyen La Aguilera fra et gammelt plot i omkring 900 meters højde, primært medlimsten, ler og sand. Virkelig elegant, men stadig med masser af intensitet og en flot fylde. Mineralsk i udtrykket med en nærmest saltet afslutning. Gennemført vin på alle måder. 97" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 470)

97 Point

Robert Parker

2017 was a low-yielding year, so I also tasted the 2018 Reserva, their flagship red wine that wants to be a representation of the village of La Aguilera—fine, serious and elegant. It's 95% Tempranillo with the remaining grapes found interplanted in their oldest vineyards at an average of 880 meters in altitude on limestone, clay and sandy soils. All the clusters ferment together with indigenous yeasts in concrete, where they are foot trodden, and malolactic was carried out very slowly (11 months) in oak barrels where the wine matured for a total of 27 months. It has a somewhat shy nose but is very elegant. The wine was recently bottled, and that can make it a little closed and subtle, and it clearly improves with air as it sits in the glass. It's still young, and the palate reveals lots of energy; the flavors are very pure and the wine precise and delineated. The tannins are very fine and provide for a chalky texture and an almost salty twist in the finish. This is very in line with the 2016. 15,250 bottle and 101 magnums produced. It was bottled in February 2021.

97 Point

Verema

96 Point

Guia Peñin

Colour: cherry, purple rim; Aroma: fruit expression, red berry notes, floral, spicy, wild herbs; Flavour: flavourful, fruity, good acidity, long

95 Point

Vin Xpressen

94 Point

Tim Atkin

Ugens Vinhit

Rolf Madsen, Vinexpressen

Ribera del Duero i verdensklasse. Vidste jeg ikke bedre, ville jeg nok have gættet netop Vega Sicilia, hvis jeg havde fået den blindt... Watch out Vega Sicilia. Toplækker og smask indtagende ribera del duero, når det er bedst. I duften finder man en skypumpe af dyb bærfrugt med indslag af appelsinskal, lidt krydderier og et strejf af kokos på den über-sexede måde. Læg dertil lidt chokolade og et viff af kirsebærsten. Vanvittigt flot struktureret og luftig i smagen, hvor frugten strammes op af en nymfeagtig syre, der som en Spiril slår smæk med halen. Jeg er paralyseret! 95

⭐ 4,5

Vivino

97-98/100

Houlberg

6,5 Thumbs Up. Som sidst er det en vild vin ... som dens hvide søster en smule reduktiv og så ellers landlig, animalsk og dyrisk som en behåret ulv i fåreklæder. Der er violer, rå champignon, friske, mørke og vilde bær, brombær, blåbær, tyttebærgele samt kakaopulver, let grantræ og så fadnoter med lidt mælkechokolade, kanel, vanilje, en stor cafe latte, appelsinskal og virker endda en smule parfumeret. Frugten er sådan tilbagelænet og tør krydret. Men det bedste i vinen er smagen, der er så cremet og smelter nærmest, så mit hjerte også må smelte lidt med. Det er intens uden at blive alt for kraftig og fed. Frugten er slet ikke mørk, men intens med blommer, kirsebær, kirsebærsten og jordbær samt tonsvis af friskhed og en silkeagtig smooth struktur. Tanninerne er vilde og crazy ... sætter sig rundt om i munden, men dog uden tandlægen bliver alt for sur på dig, selvom hæfter sig fast i mundhulen, hvor tanninerne bare grovhygger sig. Det er - som tidligere - ganske enkelt fortryllende...

Domaine del Aguila Reserva Ribera del Duero 2018 ØKO - 5 liter i trækasse passar bra till...

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2018

Innehåll

500 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

+30 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

1 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter