





Domaine Gauffroy Marc & Fils Pommard 1er Cru Les Argillaires 2022
Essensen av Pommard 1er Cru från den enskilda vingården Les Argillaires (En Largillière), som ligger intill de världsberömda Les Grands Epenots och Clos des Epeneaux, med vinpriser på upp till cirka 1500 DKK per flaska!
Producenten Domaine Gauffroy stöds av den framlidne gurun Clive Coates, Master of Wine, som tillsammans med Jasper Morris anses vara en av de främsta och mest krävande Bourgogne-specialisterna under de senaste decennierna.
Enligt principen först till kvarn ger vi dig ett fantastiskt vin från en enskild vingård med 40-åriga vinstockar som har lagrats i 18 månader på 228-liters Bourgognefat, varav 25 % är helt nya. Oerhört prisvärt...
Njut av denna stora Pommard till biff, lamm, fläsk, anka, svamprätter och charkuterier. Servera vid 14–17 °C.
Hur smakar Domaine Gauffroy Marc & Fils Pommard 1er Cru Les Argillaires 2022?
Domaine Gauffroy Pommard 1er Cru Les Argillaires 2022 visar sig i den mörka delen av Pinot Noirs färgspektrum... Näsan lovar en Pommard från främsta hyllan med komplexa toner av läder, lakrits, fatkryddor och skogsgolv som förenas med årgångens läckra fruktinslag av björnbär, blåbär, plommon, violer och vildhallon... Den röda bourgognen glider mjukt över tungan, där kryddiga toner av peppar, läder och choklad omsluter den vackra och saftiga bärfrukten. En Pommard 1er Cru med självsäker kraft, feminin finess och en klassiskt robust, biffvänlig tanninstruktur... Allt förenas perfekt i den minutlånga avslutningen. Drick nu eller spara 15+ år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Björnbär
Choklad
Lakrits
Läder
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Domaine Gauffroy Marc & Fils Pommard 1er Cru Les Argillaires 2022 passar bra till...
Om Domaine Gauffroy
A good source” – Clive Coates MW
Domaine Gauffroy: En egendom med en lång historia. Redan 1900 ägde Madame Marguerite Perreaux, hustru till Paul Gauffroy, flera vingårdar i Meursault. De kom dock att delas mellan hennes två söner, Paul och Robert. 1938 tog utvecklingen fart när Paul började utöka ägorna. Idag har vingården gått vidare till fjärde generationen i form av Nicolas, som med skicklig och trygg hand leder egendomen in i framtiden. Nicolas har gett egendomen ett "ungdomligt uppsving", som han själv uttrycker det, samtidigt som han drar nytta av faderns livslånga erfarenhet.
Nicolas har inget emot att arbeta tillsammans med sina föräldrar, och lojala vänner hjälper till vid skörden. Inget förbises av den noggranne och extremt skicklige Nicolas, som har varit på studieresor runt om i Frankrike. Nicolas ideal är terroirdrivna viner utan överdriven användning av ny ek och i traditionell anda. Och mycket har redan lyckats för den ungdomlige Nicolas, som tillsammans med sitt team bjuder på Bourgogne-upplevelser i särklass för konsumenterna. Bravo!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener