
Dominio del Aguila Picaro Ribera del Duero 2018
Nej, det finns inget "instegsnivå" med kvaliteten. Vinerna från Dominio del Aguila blir bara bättre för varje år, och när det gäller smak utmanar Picaro 2018 de stora namnen.
Njut av detta vin till lamm, grillat nötkött, anka, vilt, svartfotsskinka och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
På bara några år har Dominio del Aguila uppnått det som ingen trodde var möjligt: Parkerbetyg i nivå med legendariska viner från Ribera del Duero och det dyraste vinet i Spanien. Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.
Jorge Monzón från Dominio del Aguila utbildade sig till oenolog i Frankrike - och har många års erfarenhet från Domaine de la Romanée-Conti respektive Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner av obestridlig världsklass...
Observera att vinet levereras i en 12 st kartong och inte som reserva i en trälåda som videon kan tyda på
Hur smakar Dominio del Aguila Picaro Ribera del Duero 2018?
Djupt körsbärsrött med friska och väldoftande smaker av ros, jordgubbsjuice, bubbelgum och körsbär. Elegant stöd av färska örter och kryddor från de 11 månaderna på fat. Super saftig i gommen med nyanserade smaker av röda och mörka bär. Lång, intensiv och otroligt frisk avslutning med täta tanniner och inslag av kanel och grönt te. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Dominio del Aguila Picaro Ribera del Duero 2018 passar bra till...
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.
Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...
Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.
Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.
I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning