0Varukorg

Tillbaka

Økologisk

Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
514,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
319,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Flaskehalsen
BEDSTE RØDVINE UNDER 200,- Flaskehalsen
94 Point Houlberg
94 Point Mad og Monopolet
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
94 Point Robert Parker
94 Point Vin.connaisseur
93 Point Guia Peñin
93 Point Vinous
92 Point Din VinGuide
4,1 stjerner Vivino
TOP 25 Ribera del Duero i DK Vivino
93+/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
Mine yndlingsvine - klassikeren René Langdahl

Beställ före

9 timmar 4 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"94 point. BEDSTE RØDVINE UNDER 200,-" - Flaskehalsen

"94 point. Smagen er nærmest lige så vild...har sådan bare noget cremet, blødt og intenst, men også en vild frisk frugt . Det giver en virkelig pivfrisk og mørk vin … du får med andre ord både i pose og sæk." - Houlberg

"94 point. Det er kæmpe value for money ... den spiller på alle tangenter og viser, hvad Ribera Del Duero kan præstere" - Mad og Monopolet

"94 point. Det her er en temperamentsfuld vin med en helt overdrevet styrke og energi. Vild og utæmmelig." - Winewherever, Rasmus Christensen

"94 points. It has chalky, dry tannins, reflecting the terroir more, which is remarkable for such a warm and dry year. This is more serious" - Robert Parker

"94 point. Fra gamle vinstokke og økologisk dyrkning. En intens vin med lag på lag af mørk frugt, krydderi og grafit. Massiv koncentration, men med balance og friskhed. En Ribera i topklasse!" - Vin.connaisseur

"93 points. Ripe fruit, spicy, round tannins, free flowing." - Guia Peñin

"93 points. The palate reveals fine-grained tannins, subtle chalk and delicate freshness. Juicy and flavorful, with a juicy core and light vinosity. A succulent wine." - Vinous

"93+ point. Gudelæskedrik... Spanske Picaro del Aguila er en paradeopvisning i, hvordan Ribera del Duero skal smage. Den er lavet af Jorge Monzon, der i min verden er Spaniens bedste winemaker pt..." - Rolf Madsen, Vinexpressen

"92 point. Ny årgang af en af mine favoritter fra Ribera del Duero. Jorge Monzon er mesteren... stadig en kassekøbsvin, hvis du vel at mærke er med på det ”nye” Ribera del Duero, hvor fadsødme og sen høst ikke er dagsordenen." - René Langdahl

Världens bästa Ribera del Duero för priset... Märkt av Robert Parker som "en triumf"!

Picaro avvisar överväldigande alla potentiella konkurrenter om tronen i den nya årgången 2022, med Robert Parker som återigen rankar Picaro högre än alla andra Ribera del Duero-viner i samma prisklass.

Under 2022 drar Picaro verkligen ifrån konkurrenterna. Picaros druvor handplockas från höga, nordvända och därför svalare sluttningar i Ribera, vilket är en ovärderlig fördel i mycket varma kraftårgångar som 2022. Den balans du upplever i det här glaset är helt enkelt i en klass för sig...

Bakom Picaro står den unge vinmakaren Jorge Monzón, som gjorde vin för både Romanée-Conti och Vega Sicilia innan han 2010 startade sin egen vingård, Dominio del Águila, i Ribera del Duero.

På rekordtid har han visat att hans viner är BÄTTRE än alla andras. Till och med de mest berömda Ribera del Duero-vinerna - som du får betala upp till 10.000 DKK per flaska för. Águila är den första producenten i Ribera del Duero och hela Spanien som har fått 2x 100 poäng av Robert Parker i en enda årgång.

Hypen kring vinerna har aldrig varit större än nu... Se själv varför!

....

Njut av detta vin till lamm, grillat nötkött, anka, vilt, svartfotsskinka och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.

Domino del Aguila Picaro 2022 är baserat på druvor från vinstockar som är minst 80 år gamla. 90% Tempranillo och 10% interplanterade sorter som Albillo, Bobal, Garnacha och Tempranillo Gris. Druvorna handplockas från nordvända sluttningar i La Aguilera med utsikt över floddalen Gromejón. Markens svala orientering, dess läge 860 meter över havet och den kalkhaltiga jorden bidrar alla till vinets unika mineraliska elegans och aromatiska finess.

I vingården får vinerna extra parfym och gröna nyanser från jäsningen med stjälkar, och jäsningen sker traditionellt i öppna betongtankar där druvorna trampas med bara fötter för att säkerställa en varsam extraktion av färg, smak och tanniner från skalen. Lagrat 14 månader på franska ekfat och buteljerat utan klarning.

1 fl. per st.
514,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
319,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Flaskehalsen
BEDSTE RØDVINE UNDER 200,- Flaskehalsen
94 Point Houlberg
94 Point Mad og Monopolet
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
94 Point Robert Parker
94 Point Vin.connaisseur
93 Point Guia Peñin
93 Point Vinous
92 Point Din VinGuide
4,1 stjerner Vivino
TOP 25 Ribera del Duero i DK Vivino
93+/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
Mine yndlingsvine - klassikeren René Langdahl

Beställ före

9 timmar 4 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO

94 Point

Flaskehalsen

BEDSTE RØDVINE UNDER 200,- |
Jeg har ikke fundet helt ud af, hvor jeg egentlig skal placere Picaro del Aguila, for den varierer meget fra årgang til årgang. 2022’eren begejstrer med masser af frugt og superlækker intensitet, der både bærer præg af, at den er ung og af at frugterne udstråler en skøn naturlig modenhed. Ofte er det lagringsperioden, der medvirker til at gøre en vin dyr, men her er det udelukkende druekvaliteten, der sender prisen opad. Det er fuldt berettiget, for vinen med den karakteristiske lyseblå etiket strutter af nuancer og saftige spændinger. Normalpris kr. 319,95, Set til kr. 199,95 | Supervin

BEDSTE RØDVINE UNDER 200,-

Flaskehalsen

94 Point

Houlberg

Den er lavet på omkring 90% Tempranillo tilsat en smule Albillo, Garnacha og Bobal fra 75 år gamle vinstokke på nogle nordvendte marker i 860 meters højde med kalkholdig undergrund. Drueklaserne fodtrædes og den efterfølgende alkoholiske gæring sker i ståltanke, mens den malolaktiske gæring sker på egefade, hvor vinen også er modnet i 15 måneder før aftapning på flaske uden hverken klaring eller filtrering. Slam … allerede i næsen markerer Picaro del Àguila sig anderledes ud med en mælket aroma, masser af fersk og hængt kød, vildskab og gæret frugt tilsat en dusk gamle blomsterstilke, dampende mødding, virkelig landlig, animalsk og har mentol- og saltlakrids, lakridspulver, sorte oliven, frugt med solbær, brombær, Amarena kirsebærsauce og det bliver derfor en vild, ekstraheret og tegneserieagtig vin. Smagen er nærmest lige så vild … har sådan bære noget cremet, blødt og intenst, men også en vild frisk frugt med en tør bitterhed, engelsk lakrids samt saltlakrids. Allerede hurtigt i smagen kommer der vilde, stramme og knastørre tanniner frem, men frugten halter bagefter med sorte kirsebær, solbær og ribs. Det giver en virkelig pivfrisk og mørk vin … du får med andre ord både i pose og sæk, hvorved vinbloggeren igen er imponeret og glad, så 94 point

94 Point

Mad og Monopolet

Jeg elsker virkelig etiketten på denne vin - den er finurlig og kunstnerisk - indholdet elsker jeg nu også, det er kæmpe value for money. Den er lavet på Tempranillo, Albillo og Bobal, og den er pragtfuld. Skøn duft af solbær, brombær, kirsebær, lakrids, kanel, kakao, flæsk og røg. I munden er den cremet og fyldt med frugtsødme, skønne blide tanniner og har et godt syrebid - den spiller på alle tangenter og viser, hvad Ribera Del Duero kan præstere. 1 fl. 319,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 199,95

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Let reduktiv indledning, men samtidig et vidnesbyrd om en vin, der er lavet til at lagre. Tætpakket med mørk frugt og omkranset af noter af friskbrygget kaffe, mørk bitter chokolade og middelhavsurter. Den har godt med fyldig krop og en syre der kommer galopperende af sted som en væddeløbshest. Det her er en temperamentsfuld vin med en helt overdrevet
styrke og energi. Vild og utæmmelig. 94P

94 Point

Robert Parker

The 2022 Pícaro del Águila Tinto has similar parameters to the 2021 (14% alcohol), but the sensation is of higher ripeness. Surprisingly enough, it has a lower pH than the 2021 I tasted next to it; they used more white to give it freshness and more of the other varieties. It has chalky, dry tannins, reflecting the terroir more, which is remarkable for such a warm and dry year. This is more serious, and the 2021 is more approachable. A triumph over the vintage.

94 Point

Vin.connaisseur

Fra gamle vinstokke og økologisk dyrkning. En intens vin med lag på lag af mørk frugt, krydderi og grafit. Massiv koncentration, men med balance og friskhed. En Ribera i topklasse! ★★★★★ 5/6 stjerner (Value for money) 1 stk 319,95/ 6 stk 199,95kr

93 Point

Guia Peñin

Color: deep cherry. Aroma: wild herbs, black fruit, spicy. Flavour: ripe fruit, spicy, round tannins, free flowing.

93 Point

Vinous

The 2022 Tinto Pícaro del Águila comes from La Aguilera in Ribera del Duero. It was aged 14 months in French and American oak casks and fermented with whole clusters. Sourced from clay-limestone soils, the wine is slightly carbonic at first, with black fruit, sour cherry and a herbal-fruity profile. Reductive yet expressive. The palate reveals fine-grained tannins, subtle chalk and delicate freshness. Juicy and flavorful, with a juicy core and light vinosity. A succulent wine.

92 Point

Din VinGuide

4,1 stjerner

Vivino

(697 bedømmelser, "TOP 25 RIBERA DEL DUERO I DANMARK", 13/04/25)

TOP 25 Ribera del Duero i DK

Vivino

93+/100

Rolf Madsen, Vinexpressen

Gudelæskedrik fra Dominio del Aguila i Ribera del Duero | Spanske Picaro del Aguila er en paradeopvisning i, hvordan Ribera del Duero skal smage. Den er lavet af Jorge Monzon, der i min verden er Spaniens bedste winemaker pt… Brombær, hindbær, stødt sort peber, kærnemælk og brændt granit i duft. Det samme i smagen, hvor en intens up front frugt i øjeblikket vinder over det lækre jordbundspræg. Vanvittig flot i munden med en fejende flot koncentration og intensitet, der strammes op af en fin blødhed eftersmagen. En sand paradeopvisning i, hvordan Ribera del Duero skal smage. Ugens vinhit 93+ | Spottet hos Supervin til ca. 200 kr.

Mine yndlingsvine - klassikeren

René Langdahl

Ny årgang af en af mine favoritter fra Ribera del Duero. Askebæger, grillsnask på risten, power-sour-kirsebær, pågående MC-stil a la beaujolais, men langt mørkere i udtrykket end 21’eren. Mælkesyreindslag kommer til og frisker yderligere. Den er lidt mere dyster end tidligere udgaver, men stadig en kassekøbsvin, hvis du vel at mærke er med på det ”nye” Ribera del Duero, hvor fadsødme og sen høst ikke er dagsordenen. Jorge Monzon er mesteren. Du kan læse en længere artikel om huset her.
Her er blandet hvid albillo i tempranillo-suppen og brugt bobal med genstridighed og syre samt garnacha med stilkene i som krydring. Bitter, bister, stærk, frisk, rullende og bragende, men smilende

96 Point(tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Et brag af en vin! Balancen mellem det mørke og kødfyldte, og det friske og aromatiske er simpelthen en fornøjelse at opleve. Den har så mange lag der bliver ved med at udvikle sig, og det skaber dimensioner i denne vin, der er noget af det bedste, man kan opleve fra Ribera del Duero. Jeg er kæmpe fan.

95 Point(tidigare årgång)

Mad og Monopolet

Dette er kongevin fra Spanien – intet mindre! Til prisen er den helt fantastisk. Lavet på et blend af Albillo, Bobal og Tempranillo og så kommer den fra det populære område Ribera del Duero. Næsen er spækket med duft af kirsebær, brombær, oliven, krogmodnet kød/flæsk, kærnemælk og et hint af røg. I munden er den fyldig og elegant, hvor der både er spansk power, men også elegance – lidt som en matador i sit es. 1 stk 319,95 – v/ 6 fl. 199,95

94-97/100 (tidigare årgång)

Houlberg

6 Thumbs Up. Næsen er landlig og animalsk ... virkelig skrald på, har mælkede noter, våde fade, sort og sødlig tobak, en mørk frugt med solbær, brombær og Amarena kirsebærsauce, godt med engelsk og finsk lakrids, kakaopulver, mælkechokolade, blomster, skolekridt ... hvor dufter vinen dog bare freaking f..... godt. Det bliver aldrig helt for tungt, for vinen har også en tør og balsamisk syre. I munden minder vinen om 2019'eren ... opulent, ødsel samt overdådig. Den nærmest smelter i munden, virkelig cremet, fyldig med en stilfærdig godmodig, tonstung og mørk frugt samt et tydeligt fagpræg med kanel, vanilje, chokolade og lakrids. Der kommer også en let, tør bitterhed, som skaber lidt struktur, hvilket sammen med en lille syre skaber friskhed på et let måde. Hvor er det bare en vild lækker vin og atter lader jeg med rive med, så dermed ligger jeg som sidst lige mellem 5,5 og 6 tomler. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 239,95)

94+/100 (tidigare årgång)

Robert Parker

The youngest of the reds I tasted, the 2019 Pícaro del Águila Tinto is their most approachable red and is still serious, vibrant and aromatic with great length and still has good aging potential. They use the grapes from the warmest vineyards they have in the village of La Aguilera, form the northern part closer to La Horra, mostly Tempranillo but with some 5% of other varieties (red and white) interplanted in the old vineyards, fermented together with full clusters and indigenous yeasts and matured in French oak barrels for 15 months. Like the 2019 Clarete, this is young and tender and has more tension than I expected for a warmer year. It has less oak than previous years (only 10% or 15% new barrels), and the wine feels better balanced and is floral and aromatic. It's medium-bodied with a very fine texture, a pretty wine that drinks very well and doesn't reflect a warm year at all, as it has incredible freshness. A great Pícaro. They produced 69,852 bottles and 850 magnums, a notable increase in volume... while they increase the quality! It was bottled in February 2021.

6 Point(tidigare årgång)

René Langdahl

Er det den bedste Picaro til dato? Jeg tror det. Den er i hvert fald mindst på niveau med 20'eren, men jeg synes faktisk, dens blidt koksede noter og den langpebrede næse frisker yderligere. Afsindig god vin ... et af de tilfælde, hvor man næsten er ligeglad med prisen, men den holder sig ovenikøbet på jorden. Husk; du er langt fra nydansk opfattelse af Ribera del Duero her. Stilen er betydeligt mere frisk og med fuldstændig integreret egefad. Sure brombær, kirsebær, rosenpeber, sort te og tørrede jordbær. Her er helklaser og naturligt nok intracellulær gæring, som giver udadvendt frugtighed. Frugten stammer fra marker i La Aguilera, hvor vineriet ligger, og den berømmede landsby La Horra.

Hur smakar Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Vid upphällning, mörkt körsbärsrött med en ung violett färg... Picaro 2022 spricker upp ur glaset med häpnadsväckande intensiva och parfymerade aromer av rosor, lavendel, saftiga smultron, bubbelgum, svarta körsbär, aromatiska teblad och läckra björnbär som blandas perfekt med den gåtfulla mineraliteten från terroiren och delikata kryddor från den 14 månader långa lagringen på de bästa Bourgogne-faten... Picaro är sammetslen på tungan med sin supersaftiga, mineralvibrerande och perfekt fatkryddade Tempranillo-frukt som balanserar utmärkt i årgång 2022. Lång och intensiv avslutning med eleganta, biffvänliga tanniner och de finaste subtila tonerna av kanel och grönt te. Bästa Picaro någonsin? Du är domaren! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.

Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO passar bra till...

Hur är Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2022 ØKO framställt?

Domino del Aguila Picaro 2022 är baserad på druvor från minst 80 år gamla stockar. 90% Tempranillo samt 10% samplanterade sorter som Albillo, Bobal, Garnacha och Tempranillo Gris. Druvorna handplockas från nordvända sluttningar i La Aguilera med utsikt över floddalen Gromejón. Vinmarkens svala exponering, dess läge 860 meter över havet samt den kalkhaltiga jordmånen är alla faktorer som bidrar till denna vins unika mineraliska elegans och aromatiska finess.

I vineriet får vinerna extra parfym och gröna nyanser genom jäsning med stjälkar, och jäsningen sker på traditionellt vis i öppna betongtankar, där druvorna trampas med nakna fötter för att säkerställa en skonsam extraktion av färg, smak och tanniner från skalen. Lagrad 14 månader på franska ekfat och buteljerad utan klarning.

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2022

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

10-15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter