0Varukorg

Tillbaka

Økologisk

Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
514,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
299,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point Vinonyme
Value: ★★★★★★ 6/6 Vinonyme
95 Point Winewherever, Rasmus Christensen
95 Point Flaskehalsen
★★★★★ – Imponerende kvalitet til prisen Flaskehalsen
⭐4,1 Vivino

Beställ före

7 timmar 11 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"95 point. I munden eksploderer den – fyldig, kødfuld og næsten tygbar i sin tekstur ... du får virkelig meget for pengene her! Value: ★★★★★★ 6/6" - Vinonyme

"95 point. Et kanonslag fra Águila Pícaro." - Winewherever, Rasmus Christensen

"95 point. Meget flot, saftig, rund og alligevel nuancerig Ribera del Duero ... Imponerende kvalitet til prisen " - Flaskehalsen

"95 points.... some Côte-Rôtie-like notes of smoked meat and violets ... superb, elegant and powerful" - Robert Parker(tidl. årg.)

"★★★★★★ 6/6. Afsindig god vin " - René Langdahl(tidl. årg.)

”All these vines are over 80 years old and have been cultivated in a traditional way.” – Jorge Monzon, Dominio del Águila

11 år i rad är Picaro topprankad hos Robert Parker – med upp till 95 poäng och i flera årgångar som det bästa Ribera del Duero i sin prisklass!

Nu är världens bästa köp i Ribera del Duero redo att inta sin nu etablerade tron i den nya 2023-årgången, där frukten briljerar med en så överlägsen kvalitet att Dominio del Águila beslutar att skämma vinet med flera månaders extra fatlagring – totalt 16 månader på de bästa franska ekfaten. Även terroiren är first-rate...

Picaros druvor plockas för hand från över 80 år gamla vinstockar, som är "field blends" på högt belägna, nordvända och därmed svalare sluttningar i Ribera del Duero – en ovärderlig fördel i de mycket varma kraftårgångar som plågar detta prestigefyllda område nuförtiden.

I källaren trollar den unge ägaren och vinmakaren Jorge Monzón, som gjort vin både för Domaine de la Romanée-Conti och Vega Sicilia, tills han 2010 startade sitt eget vinhus med uråldriga vinstockar i La Aguilera. Här är Jorge mitt uppe i att införa biodynamiska metoder – direkt inspirerad av sin mångåriga vistelse hos DRC i Bourgogne.

På rekordtid har han visat att hans viner är BÄTTRE än alla andras. Även de mest kända kultvinerna från Ribera del Duero – som du får betala upp emot 10 000 DKK per flaska för. Águila är den första producenten i Ribera del Duero och i hela Spanien med 2x 100 poäng hos Robert Parker i samma årgång.

Hajpen kring vinerna har aldrig varit vildare… Och nu har du chansen att smaka varför!

...

Njut av vinet till lamm, grillat nötkött, anka, vilt, iberisk skinka samt lagrade ostar. Servera vid 16–18 °C.

1 fl. per st.
514,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
299,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point Vinonyme
Value: ★★★★★★ 6/6 Vinonyme
95 Point Winewherever, Rasmus Christensen
95 Point Flaskehalsen
★★★★★ – Imponerende kvalitet til prisen Flaskehalsen
⭐4,1 Vivino

Beställ före

7 timmar 11 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO

95 Point

Vinonyme

Der er vine, man vender tilbage til igen og igen – og denne Ribera del Duero giver mig denne trang rigtig ofte. 2023-udgaven her åbner med mørk frugt, brombær i front, krydderi og kanel, tørrede urter der sniger sig over mod sort te, og dybe strejf af fad. I munden eksploderer den – fyldig, kødfuld og næsten tygbar i sin tekstur. Den er båret af støvede, insisterende tanniner. Intens, kraftfuld og alligevel svævende elegant, hvor syren ligger skjult som et perfekt afstemt fundament. Det er vin med nerve, balance og kompleksitet – og her kommer det bedste frem af nyere Ribera del Duero vine, du får virkelig meget for pengene her!
Points: 95 PTS | Prisvurdering: 6 / 6

Value: ★★★★★★ 6/6

Vinonyme

95 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

En af Ribera del Dueros stoltheder, der år efter år leverer en mastodont af en vin. Kompakt mørk frugt, robuste og kraftfulde tanniner, vildskab og tyngde. Brændenælder, krydderiskuffe, sort frugt og bitter sort engelsk te. En vin der er skabt til at udvikle sig langsomt over mange år i kælderen. Et kanonslag fra Águila Pícaro.

95 Point

Flaskehalsen

Ribera del Duero er ofte skabt på ren Tempranillo, og de særlige temperaturforhold med varme dage og kolde nætter gør, at vinene får en eminent syrebalance, hvis alt går, som man kan ønske sig. Det er sjældent, at en Ribera del Duero er så blid og rund, som det er tilfældet for Picaro Vinas Viejas fra Dominio del Aguila. Der kan være mange årsager, men de 16 måneders fadlagring sidder lige i skabet, og det faktum, at 10% af druerne ikke er Tempranillo, har helt sikkert også noget at sige. De fordeler sig blandt andet med en andel hvidvinsdruer af sorten Albillo og Tempranillo Blanca. Det giver en lethed i den ellers så kompakte frugt, og det gør dette til en ægte rødvins-pleaser, der især vil begejstre dig, der ikke vil have det for komplekst, men som alligevel gerne vil have noget, der skiller sig ud og giver ekstra meget værdi til prisen. Meget flot, saftig, rund og alligevel nuancerig Ribera del Duero. Normalpris kr. 329,95, Set til kr. 199,95 | www.supervin.dk | ★★★★★ – Imponerende kvalitet til prisen

★★★★★ – Imponerende kvalitet til prisen

Flaskehalsen

⭐4,1

Vivino

(13826 bedømmelser, set over alle årgange, 11-09-2025)

96 Point(tidigare årgång)

Verema

95 Point(tidigare årgång)

Mad og Monopolet

Dette er kongevin fra Spanien – intet mindre! Til prisen er den helt fantastisk. Lavet på et blend af Albillo, Bobal og Tempranillo og så kommer den fra det populære område Ribera del Duero. Næsen er spækket med duft af kirsebær, brombær, oliven, krogmodnet kød/flæsk, kærnemælk og et hint af røg. I munden er den fyldig og elegant, hvor der både er spansk power, men også elegance – lidt som en matador i sit es.

95 Point(tidigare årgång)

Houlberg

6 Thumbs Up. Næsen er landlig og animalsk ... virkelig skrald på, har mælkede noter, våde fade, sort og sødlig tobak, en mørk frugt med solbær, brombær og Amarena kirsebærsauce, godt med engelsk og finsk lakrids, kakaopulver, mælkechokolade, blomster, skolekridt ... hvor dufter vinen dog bare freaking f..... godt. Det bliver aldrig helt for tungt, for vinen har også en tør og balsamisk syre. I munden minder vinen om 2019'eren ... opulent, ødsel samt overdådig. Den nærmest smelter i munden, virkelig cremet, fyldig med en stilfærdig godmodig, tonstung og mørk frugt samt et tydeligt fagpræg med kanel, vanilje, chokolade og lakrids. Der kommer også en let, tør bitterhed, som skaber lidt struktur, hvilket sammen med en lille syre skaber friskhed på et let måde. Hvor er det bare en vild lækker vin og atter lader jeg med rive med, så dermed ligger jeg som sidst lige mellem 5,5 og 6 tomler.

95 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

The juicy, velvety and aromatic red 2020 Pícaro del Águila Tinto is fine-boned and quite faithfully represents what they want to express with this cuvée; it's very tasty and has some chalkiness (perhaps through less ripeness than in years like 2018) with 14% alcohol and mellow acidity. The nose reveals some Côte-Rôtie-like notes of smoked meat and violets. 2020 delivered a good crop of healthy grapes that produced the finest wine to date for this bottling. This is superb, elegant and powerful, with everything in place (seems to be the signature of 2020) and perfectly integrated oak. 71,382 bottles and 1,979 magnums produced. It was bottled in September 2021.

★★★★★★ 6/6 stjerner (tidigare årgång)

René Langdahl

Er det den bedste Picaro til dato? Jeg tror det. Den er i hvert fald mindst på niveau med 20'eren, men jeg synes faktisk, dens blidt koksede noter og den langpebrede næse frisker yderligere. Afsindig god vin ... et af de tilfælde, hvor man næsten er ligeglad med prisen, men den holder sig ovenikøbet på jorden. Husk; du er langt fra nydansk opfattelse af Ribera del Duero her. Stilen er betydeligt mere frisk og med fuldstændig integreret egefad. Sure brombær, kirsebær, rosenpeber, sort te og tørrede jordbær. Her er helklaser og naturligt nok intracellulær gæring, som giver udadvendt frugtighed. Frugten stammer fra marker i La Aguilera, hvor vineriet ligger, og den berømmede landsby La Horra.

Hur smakar Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Picaro Viñas Viejas 2023 står läckert björnbärsröd i glaset med en nästan svartlila kärna… Doften lovar Ribera del Duero av högsta karaktär. Solmogen bärfrukt, sval mineralitet och elegant parfymrika aromer av rosor, lavendel, saftiga smultron, bubblegum, svarta körsbär, aromatiska teblad och läckra björnbär förenas elegant med terroirets gåtfulla mineralitet och delikata kryddor från den 16 månader långa fatlagringen på de bästa Bourgognefaten... Vinet sveper som lyxig sammet över tungan. Smaken levererar suverän, fatkryddad Tempranillo-frukt med extra kraft från de över 80 år gamla vinstockarna, som väcks till liv av en sval, mineralisk elegans från det nordvända terroiret i La Aguilera! Lång och vackert nyanserad finish med biffvänliga tanniner samt fina inslag av kanel och grönt te. Wow... Picaro har knappast någonsin smakat större! Drick nu, eller lagra 10–15 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Björnbär

Tasting Note Icon

Choklad

Tasting Note Icon

Herbes de Provence

Tasting Note Icon

Jordgubbe

Tasting Note Icon

Violett

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO passar bra till...

Hur är Dominio del Aguila Picaro Viñas Viejas Ribera del Duero 2023 ØKO framställt?

Domino del Aguila Picaro 2023 är utan undantag baserad på druvor från över 80 år gamla buskvinstockar! Alla parceller är ekologiskt certifierade, och Jorge Monzón håller för fullt på att införa biodynamiska metoder – direkt inspirerad av sin långa vistelse hos Domaine del la Romanée-Conti i Bourgogne. 90 % Tempranillo är samplanterat med 10 % övriga druvsorter – såsom Albillo, Bobal, Garnacha och Tempranillo Gris. Druvorna handskördas från nordvända sluttningar i La Aguilera med utsikt över floddalen Gromejón. Vinmarkens svala exponering, dess läge 860 meter över havet samt den uttalat kalkhaltiga jordmånen är alla faktorer som bidrar till denna röda vins unika mineraliska elegans och aromatiska finess. I vineriet får vinet tillsatt extra parfym och gröna nyanser från jäsning med hela klasar inklusive stjälkar. Själva vinifikationen sker i öppna betongtankar, där druvorna på traditionellt vis trampas med bara fötter för att säkerställa ett extra skonsamt uttag av färg, smak och tanniner från skalen. På grund av årgångens suveräna fruktkraft har Picaro 2023 fått en ännu längre fatlagring än året innan – hela 16 månader på franska ekfat. Buteljerad utan klarning.

Lagringstyp

Fat-/ Ekfatslagring

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

10–15 år från skördeåret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter