
Entrecepas Tinto 2017
Unikt spanskt värde.... Perfekt drickbara Entrecepas 2017 trollas fram av kometen Susanna López Mendiondo, som erbjuder en original och vansinnigt utsökt blandning av Grenache, Merlot och Graciano.
Kvalitet trotsar all prislogik - Entrecepas 2017 har lagrats på dyra 300-liters lätt rostade franska ekfat!
Njut av den till saftiga biffar, rosmarinrostad lammfilé, mustiga spanska tapas, grytor och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Entrecepas Tinto 2017?
Mörkt körsbärsrött i glaset. Nosen är solmogen med viol, smultron, kirsch, bakade plommon och svarta vinbär, tillsammans med spännande toner av läder, rosmarin, torkat kött, lagrad balsamico och en antydan till mokka och choklad från fatet. I gommen är det fylligt med kraft och friskhet i charmig balans. Exotiska fatkryddor, fina tanniner och en subtil läderton ger en brokig komplexitet till frukten i den långa avslutningen. Läckert spanskt rött vin! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Hur är Entrecepas Tinto 2017 framställt?
Vinet är gjort av en spännande blandning av Grenache, Merlot och Graciano. Druvorna skördas för hand under de svala morgontimmarna från de kalkrika fälten i Pago del Vicario nära Ciudad Real, i kullarna mellan berget Montes de Toledo och floden Guadiana.
Före jäsningen kallmacererar vinmakaren Susanna Lopez Mendionda musten för att främja extraktionen av frukt och färg. Själva jäsningen sker relativt svalt och fruktbevarande vid 24°C, medan 20 dagars skalkontakt med daglig ompumpning av druvmusten främjar utvinningen av färg och tannin. Vinet lagras i minst 6 månader på lätt rostade, 300 liters franska ekfat. Under hela mognaden är vinet i kontakt med de fina jästresterna, och för att bevara den naturliga färskheten och aromen hos de fina jästresterna buteljeras vinet utan kallstabilisering.
Om Pago Del Vicario
Producenten Pago del Vicario ligger på den centrala spanska högslätten nära staden Ciudad Real, cirka 200 km söder om Madrid. Klimatet är extremt kontinentalt med låg nederbörd, mycket sol och stora temperaturväxlingar mellan dag och natt samt mellan sommar och vinter. Den extrema sommarhettan dämpas fördelaktigt av vingårdarnas läge på 600 meters höjd samt av en mild påverkan från ett närliggande vattenreservoar. Här skördas druvorna nattetid och under de tidiga morgontimmarna, när de bäst bevarar sin naturliga fräschör och aromatiska finess. I vineriet arbetar Pago del Vicario med separat skörd och vinifiering för varje enskild druvsort, och lagringen sker på en blandning av franska, amerikanska och östeuropeiska ekfat. Winemaker sedan 2002 är den skickliga katalanskan Susana López Mendiondo, som är utbildad oenolog vid det polytekniska universitetet i Madrid.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll





