Producenten Pago del Vicario ligger på den centrala spanska högslätten nära staden Ciudad Real, cirka 200 km söder om Madrid. Klimatet är extremt kontinentalt med låg nederbörd, mycket sol och stora temperaturväxlingar mellan dag och natt samt mellan sommar och vinter. Den extrema sommarhettan dämpas fördelaktigt av vingårdarnas läge på 600 meters höjd samt av en mild påverkan från ett närliggande vattenreservoar. Här skördas druvorna nattetid och under de tidiga morgontimmarna, när de bäst bevarar sin naturliga fräschör och aromatiska finess. I vineriet arbetar Pago del Vicario med separat skörd och vinifiering för varje enskild druvsort, och lagringen sker på en blandning av franska, amerikanska och östeuropeiska ekfat. Winemaker sedan 2002 är den skickliga katalanskan Susana López Mendiondo, som är utbildad oenolog vid det polytekniska universitetet i Madrid.
Läs mer ↓Producenten Pago del Vicario ligger på den centrala spanska högslätten nära staden Ciudad Real, cirka 200 km söder om Madrid. Klimatet är extremt kontinentalt med låg nederbörd, mycket sol och stora temperaturväxlingar mellan dag och natt samt mellan sommar och vinter. Den extrema sommarhettan dämpas fördelaktigt av vingårdarnas läge på 600 meters höjd samt av en mild påverkan från ett närliggande vattenreservoar. Här skördas druvorna nattetid och under de tidiga morgontimmarna, när de bäst bevarar sin naturliga fräschör och aromatiska finess. I vineriet arbetar Pago del Vicario med separat skörd och vinifiering för varje enskild druvsort, och lagringen sker på en blandning av franska, amerikanska och östeuropeiska ekfat. Winemaker sedan 2002 är den skickliga katalanskan Susana López Mendiondo, som är utbildad oenolog vid det polytekniska universitetet i Madrid.