



Etude Fiddlestix Santa Rita Hills Pinot Noir 2019
Ultra Premium Pinot Noir från en av Kaliforniens pionjärproducenter. Toppbetyg med 4 x 93 poäng av de framstående internationella kritikerna.
Etude Vinery är experter på Pinot Noir från svala klimat från några av de bästa AVA:erna i Kalifornien. Detta är deras vin från en enda vingård, Fiddlestix, skördat i Santa Rita AVA.
Fiddlestix Vineyard ligger några kilometer från Stilla havet i den allra västligaste delen av Santa Ynez Valley. Kombinationen av vingårdarnas östvända läge, den extrema närheten till Stilla havet och de gamla havsbottenjordarna skapar en terroir i världsklass för Pinot Noir. Temperaturen överstiger sällan 25 grader, så den svala färskheten bibehålls.
Njut av förföriskt blommig och komplex Pinot Noir i bästa kallklimatstil med massor av eleganta bärnyanser och fatkryddor från 12 månader på franska ekfat!
Perfekt till ankbröst, grillad fisk och skaldjur, fågel, charkuterier, svamp och milda ostar. Servera vid 14-17°C.
Hur smakar Etude Fiddlestix Santa Rita Hills Pinot Noir 2019?
I glaset, briljant och knivskarp körsbärsröd färg. Extremt parfymerad och elegant kalifornisk Pinot-näsa som osar lyx med våta rosenblad, lavendel, vildhallon, jordgubbskompott, vildblåbär och svarta körsbär, omslutande fatkomplexa inslag av cederträ, kanel, kryddnejlika, vanilj och choklad. I munnen landar vinet svalt, elegant och silkeslent på tungan. Smakpaletten utvecklas i detalj med eleganta fruktnyanser som ger vika för inslag av skogsmark, silkeslena tanniner och rostade kaffebönor från fatet i avslutningen. Premium Pinot från en av Kaliforniens Pinot-pionjärer. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Etude Fiddlestix Santa Rita Hills Pinot Noir 2019 passar bra till...
Hur är Etude Fiddlestix Santa Rita Hills Pinot Noir 2019 framställt?
Vinet är gjort på 100% Pinot Noir som skördats från Etudes unika enskilda vingård, Fiddlestix. Fiddlestix Vineyard ligger några kilometer från Stilla havet i den allra västligaste delen av Santa Ynez Valley. Kombinationen av vingårdarnas östvända läge, den extrema närheten till Stilla havet och de gamla havsbottenjordarna skapar en terroir i världsklass för Pinot Noir. Temperaturen överstiger sällan 25 grader, så den svala färskheten bibehålls. Färskhet är avgörande i Etudes Pinot Noir-viner, vilket är anledningen till att de väljer att skörda druvorna på natten när temperaturerna är som lägst. När druvorna anländer till vingården pressas de försiktigt och kallmacereras i 3-5 dagar före jäsningen. En liten mängd hela druvklasar ingår för att ge en extra boost av fruktaromer och struktur till vinet. I början av jäsningsperioden görs täta nedstampningar för att extrahera färg, smak och tanniner. Efter jäsningen överförs vinet till franska ekfat där det mognar i 12 månader.
Druvor
Pinot NoirVindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll















