0Varukorg

Tillbaka

Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
894,95 SEK
6 fl. per st.
724,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
BEDSTE VINE (Bordeaux under 250 kr.) René Langdahl

Beställ före

15 timmar 20 min

så skickar vi det idag!

Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

"BEDSTE VINE (Bordeaux under 250 kr.) Jean-Claude Berrouet er ikke verdensstjerne på niveau med Bono eller Messi, ikke engang på niveau med Michel Rolland, men kendere (og folk med mange penge) ved at Berrouet-efternavnet er tæt knyttet til Château Petrus. Fra en mikroejendom i Saint-Emilion og vinificeret på Jean-Claudes eget ”slot” i Montagne-Saint-Emilion ... Der er tydeligt SÅ meget klasse her og prisen er vild." - René Langdahl

"Jean Claude Berrouet – best known for his 44 years as director of Petrus in Pomerol" - Decanter

“A world-renowned producer of merlot and was responsible for Pétrus wines for 44 years.” – Wine-Searcher

"95 points. Superb" - Wine Enthusiast Vintage Chart (årgångstabell)

“For Saint-Émilion, the 2019 vintage was exceptionally good…” – Wine Searcher

Legenden bakom Pétrus med sitt eget kultprojekt i Saint-Émilion… Historien bakom det här vinet är otrolig och smaken överträffar lätt en 500-kronors Cru Classé. Vi har skaffat ett restparti av den eftertraktade mikroproduktionen från Saint-Émilions superårgång 2019!

Efter 44 år som ledande vinmakare för legendariska Pétrus i Pomerol har Jean-Claude Berrouet i praktiken tackat för sig och lämnat över stafettpinnen till sin son Olivier.

Men sommaren 2019 blir Jean-Claude i största förtroende kontaktad av en tidigare lärling som vill sälja en unik, enskild 2,55 ha-vingård i Saint-Émilion – omgiven av absoluta toppslott som Laroque, Tour Saint-Christophe och Tertre Roteboeuf Grand Cru Classé.

Jean-Claude slår till omedelbart och skapar nu, med hjälp av sin yngste son, Château Hyon La Fleur enligt samma arbetsfilosofi som redan givit honom legendstatus efter mer än fyra decennier i spetsen för Pétrus. Resultatet är ett gudomligt gott vin från högra stranden med 95 % Merlot och 5 % Cabernet Franc.

På grund av de strikta franska reglerna måste Château Hyon La Fleur dock nöja sig med att kallas Saint-Émilion. Eftersom toppmarken köptes utan tillhörande slott måste vinframställningen flyttas till familjen Berrouets egen egendom i Montagne-St-Émilion... alltså utanför appellationen Saint-Émilion Grand Cru.

Vi har övertalat Pétrus-legendaren att sälja ett litet restparti från hans debutårgång… Och vi vågar lova en smakupplevelse som ligger flera nivåer över prisnivån.

Njut av den till saftiga biffar, anka, viltkött, lamm, rejäla tapas och charkuterier samt svamprätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
894,95 SEK
6 fl. per st.
724,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
BEDSTE VINE (Bordeaux under 250 kr.) René Langdahl

Beställ före

15 timmar 20 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019

BEDSTE VINE (Bordeaux under 250 kr.)

René Langdahl

BEDSTE VINE (Bordeaux under 250 kr) Jean-Claude Berrouet er ikke verdensstjerne på niveau med Bono eller Messi, ikke engang på niveau med Michel Rolland, men kendere (og folk med mange penge) ved at Berrouet-efternavnet er tæt knyttet til Château Petrus. Fra en mikroejendom i Saint-Émilion og vinificeret på Jean-Claudes eget ”slot” i Montagne-Saint-Emilion. Man mærker klasse med det samme. Druer fra et terroir, der kan fuldmodne druerne, så sukker og fenoler stemmer overens. 5 % cabernet franc blandet i merlot. Doseret anvendelse af nye fade. Kerne af røde små saftige bær, sødmefuld kompost, solbærgren og ribsbusk, smooth. Der er tydeligt SÅ meget klasse her og prisen er vild

Hur smakar Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

Hyon La Fleur 2019 presenterar sig med en djup körsbärsröd färg som är kolsvart i mitten ... Nosen utstrålar enastående St.Émilion-klass med blommig elegans och fruktkraft i världsklass. Snurra vinet och du kommer att släppa lös en komplex bukett med förtrollande aromer av röda blommor, vilda hallon, våt kalksten, plommon, svarta vinbär och saftiga svarta körsbär, som ger plats för Pomerol-mineraliska inslag av tryffel och skogsmark samt vanilj, kaffe, choklad och lakrits från fatlagring ... Silkeslen och relativt fruktig i gommen med massor av fina nyanser och lager i smaken... Allt kulminerar i en dansant, elegant avslutning där fatets lyxiga kryddor och fina tanniner samspelar vackert med den läckra toppfrukten från superårgången. Debutvinet från Pétrus-legendaren. Det här är helt galet! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Plommon

Tasting Note Icon

Tsigarkasse

Tasting Note Icon

Rök

Tasting Note Icon

Svampar

Tasting Note Icon

Violett

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019 passar bra till...

Hur är Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019 framställt?

Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019 är framställt av 95 % Merlot och 5 % Cabernet Franc, som familjen Berrouet handplockar från 40 år gamla vinstockar på deras 2,55 hektar stora enskilda parcell i Saint‑Émilion‑kommunen Saint‑Christophe des Bardes. Trots att detta förnäma kalkstens‑terroir ligger omgiven av toppslott som Laroque, Tour Saint‑Christophe och Tertre Roteboeuf Grand Cru Classé, får vinet endast benämnas Saint‑Émilion, eftersom själva vinifieringen sker uppe i Montagne‑St‑Émilion på familjen Berrouets egen gård.

Här jäser vinet parcell för parcell i små betongtankar med fruktbevarande temperaturstyrning, medan 19–20 dagars macerationstid drar ut seriös färg, smak och tanniner från druvskalet. Därefter följer malolaktisk jäsning i ståltank samt Berrouets slutliga «master blend », innan vinet fulländas med 12 månaders lagring på 225‑liters franska barrique‑fat, varav 25 % helt nya.

Lagringstyp

Fat-/ Ekfatslagring

Vindata

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter