
Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016
Enligt Antonio Fattori tillhör Antonio Fattori. Robert Parker är en av de mest begåvade vinmakarna i hela Valpolicella.
Prova Antonios otroligt läckra Ripasso från toppåret 2016, som får 94/100 poäng i Parkers årgångstabell. Ett vin från en enda vingård fullpackat med Amarone-karaktär.
- Bra värde - och perfekt för julbordet!
Denna läckra Ripasso, med sin rosiga bärfrukt, är perfekt till anka, fläskstek och julstämning! Servera vid 16-18°C
"Antonio Fattori är en av de mest begåvade vinmakarna i Veneto." - Monica Larner, Robert Parker's Wine Advocate
Familjen Fattori har generationer av erfarenhet av vinframställning och har drivit sin Soave-baserade vingård sedan 1970. Den nuvarande ägaren, Antonio Fattori, är familjens första utbildade oenolog, och han har flera inspirerande resor från Nya Zeeland.
Förutom sina sublima vita viner producerar Fattori Wines en rad lika vackra och kritikerrosade röda viner - inklusive en Ripasso och två Amarones.
Kort sagt..: Antonio Fattori är en mycket engagerad producent som producerar viner av hög kvalitet över hela linjen.
Hur smakar Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016?
Vacker rubinröd färg och massor av Amarone-kraft i doften, lockande med fullmogna körsbär, björnbär, plommon och russin, med underliggande inslag av cederträ, lakrits och vanilj från fatet. I munnen, sammetslen med utsökt kryddig frukt som förblir frisk och livlig på den långa, något mineraliska finishen. Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016 passar bra till...
Hur är Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016 framställt?
Ripasso 'Col de Bastia' 2016 är gjord av 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella och 10% andra druvor. Druvorna skördas för hand från den högt belägna enskilda vingården "Col de la Bastia", som ligger på en platå med omväxlande lager av kalksten och lerskiffer.
Vinet är framställt med den traditionella Ripasso-metoden, där rött vin från Valpolicella Superiore genomgår en extra jäsning med druvmaterial från Amarone-produktionen. Vinet får extra smakdjup och kryddighet genom att lagras i 18 månader på 500-1000 liters ekfat.
Vindata
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential