0Varukorg

Tillbaka

Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016

15% alk.% alk.

75 cl

Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
90 Point Robert Parker
⭐ 4,1 Vivino

Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016

15% alk.% alk.

75 cl

Enligt Antonio Fattori tillhör Antonio Fattori. Robert Parker är en av de mest begåvade vinmakarna i hela Valpolicella.

Prova Antonios otroligt läckra Ripasso från toppåret 2016, som får 94/100 poäng i Parkers årgångstabell. Ett vin från en enda vingård fullpackat med Amarone-karaktär.

- Bra värde - och perfekt för julbordet!

Denna läckra Ripasso, med sin rosiga bärfrukt, är perfekt till anka, fläskstek och julstämning! Servera vid 16-18°C

"Antonio Fattori är en av de mest begåvade vinmakarna i Veneto." - Monica Larner, Robert Parker's Wine Advocate

Familjen Fattori har generationer av erfarenhet av vinframställning och har drivit sin Soave-baserade vingård sedan 1970. Den nuvarande ägaren, Antonio Fattori, är familjens första utbildade oenolog, och han har flera inspirerande resor från Nya Zeeland.

Förutom sina sublima vita viner producerar Fattori Wines en rad lika vackra och kritikerrosade röda viner - inklusive en Ripasso och två Amarones.

Kort sagt..: Antonio Fattori är en mycket engagerad producent som producerar viner av hög kvalitet över hela linjen.

Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
90 Point Robert Parker
⭐ 4,1 Vivino

Recensioner av Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016

90 Point

Robert Parker

This is a terrific wine available at a reasonably low price point. The 2016 Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia is a blend of 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella and 10% other mixed grapes. The fruit is harvested from a vineyard parcel in Bastia, the same location used to make Fattori's Amarone della Valpolicella. This selection of grapes, however, is destined to the Ripasso method, which sees a second fermentation on the skins of the dried grapes used to make Amarone. Therefore, you get some of the inky blackness and rich intensity of Amarone, all delivered in a more informal and accessible style.

⭐ 4,1

Vivino

Hur smakar Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016?

Vacker rubinröd färg och massor av Amarone-kraft i doften, lockande med fullmogna körsbär, björnbär, plommon och russin, med underliggande inslag av cederträ, lakrits och vanilj från fatet. I munnen, sammetslen med utsökt kryddig frukt som förblir frisk och livlig på den långa, något mineraliska finishen. Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.

Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016 passar bra till...

Hur är Fattori Valpolicella Ripasso Superiore Col de la Bastia 2016 framställt?

Ripasso 'Col de Bastia' 2016 är gjord av 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella och 10% andra druvor. Druvorna skördas för hand från den högt belägna enskilda vingården "Col de la Bastia", som ligger på en platå med omväxlande lager av kalksten och lerskiffer.
Vinet är framställt med den traditionella Ripasso-metoden, där rött vin från Valpolicella Superiore genomgår en extra jäsning med druvmaterial från Amarone-produktionen. Vinet får extra smakdjup och kryddighet genom att lagras i 18 månader på 500-1000 liters ekfat.

Vindata

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

15% alk. %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

6-8 år fra høståret
Liknande produkter