



Favia Cerro Sur Napa Valley 2019
Triple up på perfekta 100 poäng… Här väntar en av världens största röda viner på alla sommelierernas favoritdruva, Cabernet Franc!
Bakom namnet Favia döljer sig Napa Valleys absoluta “power-par”, Annie Favia och Andy Erickson. Medan Annie skött vingårdarna hos Screaming Eagle och Harlan, har den legendariske Andy Erickson varit winemaker för namn som Bond, Screaming Eagle och Dalla Valle.
Parets otroliga Cerro Sur är en av världens vildaste högerbreddsblends, som utan att blinka kan mäta sig med de största årgångarna av Cheval Blanc. Detta är fransk struktur, elegans och komplexitet i perfekt parning med Napa Valleys oemotståndliga fruktcharm och opulens.
Du har inte upplevt “Napa-møder-Bordeaux”, förrän du smakat Cerro Sur Napa 2019. Den kommer att få dig att tappa hakan!
Njut av den till biffar, anka, lamm, fågelvilt, svamprätter och mogna ostar. Servera vid 16–18°C
Hur smakar Favia Cerro Sur Napa Valley 2019?
Dramat börjar redan vid upphällningen, som visar Cerro Sur 2019 fyllig och vackert mörklila med nästan svart kärna… Näsan levererar en enastående Cabernet Franc-karaktär med parfymtoner av viol, torkade örter, svarta vinbär, lagerblad, blåbär, svarta körsbär, cigarrlåda, exklusiv mokka och lakrits…. I munnen ytterst elegant med nästan häpnadsväckande läcker och superdelikat frukt som binder sig elegant till fatets lyxiga kryddighet och tanniner. Avslutningen håller i flera minuter och tillför ständigt nya lager och fina nyanser till smakupplevelsen. Wow… Cheval Blanc, flytta på dig! Drick nu, eller lagra i över 20 år från skördeåret.
Favia Cerro Sur Napa Valley 2019 passar bra till...
Hur är Favia Cerro Sur Napa Valley 2019 framställt?
Vinet är framställt på 73% Cabernet Franc och 27% Cabernet Sauvignon, som Favia selekterar från familjen Wilsons legendariska mountain ranch, "Rancho Chimiles", högt uppe i Wooden Valley cirka 10 km nordost om staden Napa. Efter en strikt kvalitetssortering följs druvorna noggrant under jäsningen och macerationen, som tillför Cerro Sur extra fin textur och ett slankt fokus. Därefter följer en 22 månader lång lagring på 50 % nya franska ekfat, innan vinet buteljeras utan klarning och filtrering.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener














