



Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2017
Slutsålt i flera månader efter oavgjort mot Ornellaia. Det supertoscanska superköpet är äntligen tillbaka i gott skick!
Do Ut Des uppnådde kultstatus på rekordtid när det stora italienska vinmediet, Winescritic.com, gav vinet samma betyg som 1500-kronors kultvinet Ornellaia i föregående årgång.
Många stora italienska vinkritiker har redan testat nya Do Ut Des 2017, och konsensus är att Fontalpino upprepar bedriften med en ny ekologisk supertoscanare i absolut toppklass.
Det är ett imponerande vin som hela världen efterfrågar. Vinodlingar över hela världen säljer Do Ut Des för dess unika värde... Vi uppmanar alla fans av toscanskt rött vin att agera nu innan det populära vinet blir slutsålt igen.
Njut av det till lamm eller saftigt nötkött med örter, fylliga pastarätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2017?
Nyhällt, Do Ut Des 2017 seglar härligt mörkt och fylligt i glaset... Redan briljant på näsan med en generös charm av torkade violer, mynta, rök, svarta körsbär och svarta vinbär, följt av komplex fatkrydda, cigarrlåda, rostade kaffebönor och en antydan till choklad ... Den utsökta organiska frukten blandas på ett övertygande sätt med toskanska örter, stenig mineralitet och utsökta kryddor från den långa lagringen på franska fat. Biffvänliga tanniner tar eftersmaken till nästa nivå av seriös världsklass ... Top-notch! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2017 passar bra till...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vill du ha Chianti Classico med poäng, kraft och komplexitet som en seriös Brunello? I Toscanas hjärta, nära den historiska staden Castelnuovo Berardenga, hittar du Carpineta Fontalpino.
Vingården drivs av syskonparet Gioia och Filippo Cresti och är uppkallad efter de lokala carpini-träden samt en naturlig källa i närheten. Kärleken till naturen präglar också familjens viner, som alla görs på ekologiskt odlade druvor.
Vinmakare Gioia Cresti låter sina viner spontanjäsa med terroirens naturliga jäst, innan Chianti-vinerna mognar på medelstora franska ekfat, som populärt placerar vinstilen mitt emellan det klassiska och det moderna.
Det hör till historien att Gioia är gift med Italiens mest berömde vinmakare, Carlo Ferrini, som också naturligt hjälper till med vinframställningen.
Enskilda markvinerna Dofana och Monterperto uppgraderades 2018 till toppnivån ”Gran Selezione”, vilket är Chianti Classicos motsvarighet till “Grand Cru”. Man bör absolut också nämna Fontalpinos barriquelagrade supertoscaner Do Ut Des, som för en bråkdel av priset uppnått samma rating som kultvinet Ornellaia.
Gioia Crestis bubblande förkärlek för Champagne har banat väg för vinet ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay och 24 månaders flaskmognad på jästresterna är det ultimata toskanska svaret på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll