
FORTANT Cabernet Sauvignon Terroir d'Altitude 2018
Magnetiskt mörkt, svartvinbärigt och elegant fatkryddat med choklad- och myntasmaker:
- Det smakar som Napa Cabernet!
Som ung reste fransmannen Robert Skalli till Napa Valley där han lärde sig att göra Cabernet i världsklass av Robert Mondavi (mannen bakom 100-poängsvinet Opus One).
Skalli tog med sig alla Mondavis "tips & tricks" hem till södra Frankrike, som han återupplivade med toppviner på enkel druva under namnet FORTANT.
Hemligheten? Klimatet och terroiren i södra Frankrike är så lika Napa att kaliforniern Robert Mondavi själv drömde om att göra vin i världsklass i södra Frankrike.
Eftersom prisskillnaden helt och hållet beror på markpriser och prestige får du ett extra fynd här!
Njut av den till saftiga biffar, lamm, grytor, confiterad anka, hygge och ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar FORTANT Cabernet Sauvignon Terroir d'Altitude 2018?
I glaset, magnetisk mörk körsbärsröd med en lila nyans. Nosen är underbart koncentrerad med imponerande aromer av viol, mogna svarta vinbär, skogsmark, cigarrlåda, mynta, kanel och kakao. Rik och generös frukt i gommen, nästan darrande av frisk Cabernet Sauvignon-karaktär ... Fatkryddan och de eleganta tanninerna är snyggt integrerade i den långa finishen. Enorm Cabernet! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
FORTANT Cabernet Sauvignon Terroir d'Altitude 2018 passar bra till...
Hur är FORTANT Cabernet Sauvignon Terroir d'Altitude 2018 framställt?
Vinet är gjort på 100% Cabernet Sauvignon, skördat från högt belägna terroirer i södra Frankrike. Den höga höjden och den kalla nordanvinden, Le Mistral, ger en frisk elegans till den kraftfulla frukten. Druvorna skördas på natten och under de tidiga morgontimmarna, så att endast kärnfrisk frukt hittar vägen till det färdiga vinet.
4 dagars maceration av druvskalen främjar utvinningen av färg och frukt. Vinet jäser parcellvis i ståltankar med fruktbevarande temperaturkontroll innan utvalda partier skäms bort med extra smakdjup och komplexitet genom 4 månaders lagring på små franska barriquer. Den slutliga blandningen blandas sedan och får mogna i ytterligare 4 månader på barriquefat innan den släpps.
Druvor
Cabernet SauvignonVindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning














