0Varukorg

Tillbaka

Gorka Izagirre G22 2020

Spanien

Spanien, Baskien

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
409,95 SEK
6 fl. per st.
309,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Flaskehalsen
93 Point Houlberg
92 Point International Wine Report
92 Point James Suckling
92 Point Mad og Monopolet
92 Point Din Vinguide, Thomas Rydberg
UGENS GODT KØB Din Vinguide, Thomas Rydberg
92 Point Rolf Madsen, Vinexpressen
Høj genkøbsfaktor 92 Rolf Madsen, Vinexpressen
91 Point Guia Peñin
⭐4,0 Vivino
Mine Yndlingsvine Uge 16: NYHEDEN René Langdahl
Ugens Godt Køb 92 Din VinGuide

Gorka Izagirre G22 2020

Spanien

Spanien, Baskien

13% alk.

75 cl

"93 point. Snyd ikke dig selv for denne skjulte perle af en vin!" - Winewherever, Rasmus Christensen

"93 point. Her er vinen lagret på gærresterne – på den metode, der hedder Lías Finas. Det giver en anden kompleksitet og dybde, som nærmest minder om lidt fadpræg." - Flaskehalsen

"93 point. Det smager virkelig fremragende ... prisen er 129,95 kr. ved køb af 6 flasker og til den pris er vinen i mit verdensbillede et lille røverkøb." - Houlberg

"92 points" - International Wine Report

"92 point. Masser af hurra-spjæt og flot koncentration for en vin i det prisniveau. Bravo" - Rolf Madsen, Vinexpressen

"Det burde blive det næste spanske hit på de danske breddegrader" - René Langdahl

"92 point. UGENS GODT KØB" - Din VinGuide

"Totally original and a benchmark for continental Biskaiko Txakoli" - Decanter(tidl. årg.)

"It’s full and leesy with bright acidity and excellent persistence. Great value, too!" - International Wine Review(tidl. årg.)

G22...? Nej, det är inte ett stridsflygplan, det är en baskisk vitvinsnyhet som är redo att ge dig en häpnadsväckande smakupplevelse.

Exakt lika stor som den man kan få på toppen av vingården. Här ligger den 3-stjärniga Michelin-restaurangen Azurmendi, som också ägs och drivs av Gorka Izagirre.

Gorka Izagirre är Baskiens ledande vingård, belägen strax utanför den nordspanska staden Bilbao. Sedan 2005 har de arbetat hårt för att främja baskiskt vin genom att ägna sig åt den lokala vitvinsdruvan "Hondarrabi Zuri".

G22 är en kultvinliknande liten produktion, sammansatt av handplockade druvor från två unika vingårdar som blir till just två små tankar - därav namnet. Vinrankorna badar i morgonsolen i Bilbao och kyls av de svala havsbriserna från Atlanten under kvälls- och nattetid.

Mineralisk och aromatisk som Sancerre. Intensiv fruktintensitet i stil med Mosel Riesling och toppad med typisk Chablis-toast från 8 månaders mognad på de fina jästresterna. Det här är 3-stjärnig Michelin-klass.

.....

Detta vin passar utmärkt till alla typer av fisk och skaldjur, sushi och lätta fågelrätter samt till krispiga sommarsallader, sparris och milda ostar. Servera vid 8-12 grader.

1 fl. per st.
409,95 SEK
6 fl. per st.
309,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Flaskehalsen
93 Point Houlberg
92 Point International Wine Report
92 Point James Suckling
92 Point Mad og Monopolet
92 Point Din Vinguide, Thomas Rydberg
UGENS GODT KØB Din Vinguide, Thomas Rydberg
92 Point Rolf Madsen, Vinexpressen
Høj genkøbsfaktor 92 Rolf Madsen, Vinexpressen
91 Point Guia Peñin
⭐4,0 Vivino
Mine Yndlingsvine Uge 16: NYHEDEN René Langdahl
Ugens Godt Køb 92 Din VinGuide

Recensioner av Gorka Izagirre G22 2020

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Baskisk specialitet lavet på den lokale Hondarribia Zuri drue med de karakteristiske små og kompakte klaser. Herfra kommer en intens vin, med moden frugt i retning af gule blommer og blodappelsin. Cremet og fyldig i munden og med en levende høj syre, der skaber masser af energi i denne spændende vin. Den slutter af med en note af saltsyltede citroner som giver den et kæmpe løft. Snyd ikke dig selv for denne skjulte perle af en vin!

93 Point

Flaskehalsen

Faste læsere her på Flaskehalsen ved, at jeg har en usædvanlig svaghed for hvidvine fra Baskerlandet i Spanien. Det er især de af vinene, der er så rene, friske, syreprægede og insiterende, at det prikker på både tungen, i kinderne og i hjerneskallen, når man er ved at nå bunden af flasken. G22 fra højt anerkendte Gorka Izagirre er en lidt anden oplevelse. Her er vinen lagret på gærresterne – på den metode, der hedder Lías Finas. Det giver en anden kompleksitet og dybde, som nærmest minder om lidt fadpræg. Alt sammen er velskabt og fornemt, men det betyder også, at man tillader en mere behersket syre og friskhed. Det er lidt som at se en fodboldkamp uden lyd. Man kan sagtens blive grebet af det, man kan sagtens følge med – men der mangler prikken over i’et. Normalpris kr. 249,95 – Set til kr. 129,95

93 Point

Houlberg

Sikke dejlig duft ... fruity som bare pokker, det er Basset vingummi samt tørret tropisk frugt af abrikos og mango tilsat dåsepærer, lidt nedfaldsæbler, linolie, bi-voks, nøddenougat, ristede hasselnødder, mandarinskræl og man mærker allerede i næsen denne cremede, blide fedme, som vinen byder på inden det slutter med en smule grape med en lille sødme. I munden er det lidt samme historie ... et fed og cremet vin, hvor frugten er tropisk, opulent og samtidig ganske parfumeret med en omgang hvide blomster, kandiseret grapefrugt og lemon, fersken og en syre, der virkelig har sitrende energi, nerve samt alligevel ganske blød tæthed. Det smager virkelig fremragende, er meget frugtrig og smagfuld ... en cremet fornøjelse. 93 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 249,95 kr., mens prisen er 129,95 kr. ved køb af 6 flasker og til den pris er vinen i mit verdensbillede et lille røverkøb.

92 Point

International Wine Report

92 Point

James Suckling

Hints of fine macadamia nuts, lemon zest, green apples and mineral to the nose. Bright and broad on the palate with a very zesty quality to the acidity. Bone-dry and textured with a delicious saline twist to the delicious finish.

92 Point

Mad og Monopolet

Spansk vin fra det nordlige Spanien omkring "Baskerlandet". Det er nyt, spændende og utrolig lækkert. I næsen har den noter af blomster, friske pærer, Granny Smith-æbler, grapefrugt og fersken. I munden er den læskende, let syrlig og med en fin frugtfylde. Spændende glas. 1 FL. 249,95 / BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 129,95

92 Point

Din Vinguide, Thomas Rydberg

UGENS GODT KØB

Din Vinguide, Thomas Rydberg

"Vin på den lokale drue hondarrabi zerratia. Mørk i farven hvilket snyder for stilen er meget kølig med hvide ferskener, blomster, citrus og lyse krydderier. En spændende atypisk vin med en flot intensitet og længde. Bestemt anbefalelsesværdig. Supervin | 130 kr. Tilbudspris"

92 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

"Imødekommende, yeasty og let reduktiv duft af grønne grene, krudt, skifer, masser af citrus, kiwi og græs. Slank med et underspillet sur lie-præg, der får den til at virke uhyre elegant og tilbagelænet. Masser af hurra-spjæt og flot koncentration for en vin i det prisniveau. Bravo.. 92 Spottet hos Supervin til ca.130 kr."

Høj genkøbsfaktor 92

Rolf Madsen, Vinexpressen

Imødekommende, yeasty og let reduktiv duft af grønne grene, krudt, skifer, masser af citrus, kiwi og græs. Slank med et underspillet sur lie-præg, der får den til at virke uhyre elegant og tilbagelænet. Masser af hurra-spjæt og flot koncentration for en vin i det prisniveau. Bravo.. 92 Spottet hos Supervin til ca.130 kr.

91 Point

Guia Peñin

⭐4,0

Vivino

Mine Yndlingsvine Uge 16: NYHEDEN

René Langdahl

Bliver vinen god af den rigtige adresse? Måske. G22 bliver lavet i kælderen under den trestjernede restaurant Azurmendi lidt øst for Bilbao og druen bag er den sjældne hondarrabi zerratia. Det smager af regnvåde bakker med havudsigt. Ekstremt bærmepræget duft, fermenteret sellerisaft, kandiseret pomeloskræl, syren råber og skriger, vrider sig i munden, man mærker den lige med det samme. Bitterheden er også markant på den gode måde, skaldyrsvin, fiskevin med citrussaucer, ren og syngende. Mere en mundvin end næsevin

Ugens Godt Køb 92

Din VinGuide

Vin på den lokale drue hondarrabi zerratia. Mørk i farven hvilket snyder for stilen er meget kølig med hvide ferskener, blomster, citrus og lyse krydderier. En spændende atypisk vin med en flot intensitet og længde. Bestemt anbefalelsesværdig. Supervin | 130 kr. Tilbudspris

92 Point(tidigare årgång)

Decanter

The heroes of Hondarrabi Zerratia (Petit Courbu), a grape variety that definitely provides more intense aromas and a very harmonious expression, while keeping a genuine Basque expression. Shows evidence of lees ageing, while keeping amazing freshness. Totally original and a benchmark for continental Biskaiko Txakoli, very different to its Atlantic cousins.

92 Point(tidigare årgång)

International Wine Review

Showing aromas and flavors of mature apple, pear, citrus and a hint of honeyed spice, the G22 has an especially appealing mouth feel. It’s full and leesy with bright acidity and excellent persistence. Great value, too! 100% Hondarrabi Zerratia destemmed, macerated, pressed and fermented followed by 8 months sur-lie with battonage for the first 3 months. Bottled 12 months after harvest. 13% alc. Gorka Izagirre was established in 2005 by Michelin Star Chef Eneko Atxa and his uncle, Gorka Izagirre. Today, Gorka’s son Bertol Izagirre manages the winery, and José Ramón Calvo is the winemaker.

90 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

The 2019 G22 wears the subtitle "Lías Finas" (fine lees) on the label, which illustrates the long aging sur lie to give it aging potential and more oomph. It's a varietal Hondarrabi Zerratia, the local name for Petit Corbu, and it has a less-reductive nose than the eponymous Gorka Izagirre from this same vintage, with notes of bread dough and yeasts intermixed with citrusy sensations. The palate surprises me because it feels a little light; but these wines often change and seem to put on weight with time in bottle, as I could see tasting the 2016 from a magnum next to this. The mouthfeel is dry with some stony austerity, and it finishes with an almost salty twist. This should do well with food. 30,000 bottles produced. It was bottled in May 2020.

Hur smakar Gorka Izagirre G22 2020?

Vinet seglar runt i glaset med en elegant gyllene färg. Vibrerande och lockande doft med mogna päron, gula äpplen, lemon curd och vita blommor, som leder till mer exotiska toner av mango och gul stenfrukt. Snurra vinet i glaset och du kommer omedelbart att känna rostat bröd och brioche från den långa mognaden på jästresterna. Den doftar helt enkelt himmelskt! Vinet smeker tungan med rik och krämig frukt som balanseras av en härlig citrusfräschör. "G22" leder till en lång avslutning med nötiga komplexiteter av rostade mandlar, örtiga fänkålsinslag och en utsökt kalkhaltig mineralitet. Den 3-stjärniga Michelin-världsklassen är också närvarande i vinerna. WOW!

Gorka Izagirre G22 2020 passar bra till...

Hur är Gorka Izagirre G22 2020 framställt?

Vinet är gjort på 100% av den lokala baskiska druvsorten Hondarribi Zerratia. Gorka Izagirre tillhör den baskiska DOC, Bizkaiko Txakolina. Vid ankomsten till vingården placeras alla druvor i en behållare fylld med koldioxid, där druvskalen får ligga i 12 timmar med musten för att extrahera smak och struktur. Musten separeras från druvskalen med hjälp av en så kallad blåspress. Vinet jäser sedan i två ståltankar och mognar i 8 månader på den fina jästfällningen. Frekvent battonage (omrörning av den fina jästfällningen) bidrar till att skapa ett krämigt och mjukt vitt vin med härliga toner av rostat bröd och rostad mandel.

Om Gorka Izagirre

”The best in Basque white wine”

År 2005 tog den nu 3-stjärniga Michelin-kocken Eneko Azurmendi ett beslut tillsammans med sin farbror om att starta ett pionjärprojekt – både för baskisk gastronomi och för vinodling. Uppdraget var att främja odlingen av lokala druvsorter och skapa unika terroir-viner från de upp till 30 % branta sluttningarna strax utanför Bilbao.

Gorka Izagirre tillhör den baskiska appellationen D.O. Bizkaiko Txakolina, som etablerades redan 1994 och omfattar omkring 250 hektar vingårdar med endast 69 registrerade producenter. Gorka Izagirre är med sina 42 hektar klart ledande och mest framgångsrik i området. Huvudrollerna intas av de tre sällsynta druvsorterna Hondarrabi Zuri, Hondarrabi Zerratia och Hondarrabi Beltza (röd), som tas om hand i källaren av vinmakaren José Ramon Calvo.

Han disponerar över ”state of the art”-teknologi och faciliteter i källaren, som bland annat ger honom möjlighet att vinifiera druvorna parcell för parcell. Han praktiserar en ”low intervention”-filosofi och låter terroiren tala för sig själv. Alla viner får minst 4 månader i kontakt med de fina jästresterna och några ända upp till 20 månader.

Med Decanter-betyg på upp till 96 poäng och en rad topprecensioner för hela deras portfölj av viner, har Gorka Izagirre inte bara lyckats skapa världsklass i Michelinköket, utan även i vineriet nedanför.

Vindata

Årgång

2020

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

8-12°C

Lagringspotential

8-10 år fra høståret.

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter