
Gustave Lorentz Pinot Blanc Evidence 2020 ØKO
"Varma, soliga dagar följdes av svala nätter, vilket bevarade den aromatiska potentialen och syran i druvorna. Druvornas hälsostatus var perfekt för att få köttiga välbalanserade vita viner, fruktiga och krispiga, strama med riklig syra och en stor aromatisk renhet." - Gustave Lorentz
Fruktkraft, friskhet och aromatisk renhet ... Detta ekologiska och veganvänliga Alsace-vin från toppåret 2020 visar tydligt hur skamligt förbisedd Pinot Blanc är när den är som bäst ...
Priserna runt om i världen börjar vanligtvis runt R150 ... Kolla in vårt specialpris!
Detta återstående parti består av världens sista flaskor från en seriös mikroproduktion av endast 5 340 flaskor från Gustave Lorentz egna sluttningar runt världsberömda Bergheim i Alsace Haut-Rhin. Vi pratar Pinot Blanc från den mest seriösa änden av skalan!
Det vita vinet trotsar prislogiken och utstrålar den gastronomiska kvalitet som gör att Gustave Lorentz vita viner serveras på flera restauranger med Michelinstjärnor och på förstaklassflyg med Air France, Emirates, Japan Airlines och Qatar Airways!
Namnet EVIDENCE valdes med omsorg, eftersom Gustave Lorentz har fått synliga "bevis" på effekterna av att ställa om till ekologiskt jordbruk.
Delvis i form av friskare vinplantor och druvor. Men också för att den biologiska mångfalden har återvänt till vingårdarna, vilket etiketten vackert illustrerar...
Njut till aperitifer, sallader, skaldjur, tapas, sushi, fågel, sparris, charkuterier och färska ostar. Servera vid 8-10°C.
Hur smakar Gustave Lorentz Pinot Blanc Evidence 2020 ØKO?
Gustave Lorentz Pinot Blanc Evidence 2020 är delikat gyllene i glaset... Näsan drar omedelbart in dig med fina, fräscha aromer av vita blommor, gröna äpplen, grapefrukt, våta stenar och honungsmelon, som döljer djupa inslag av honung och bivax ... Det ekologiska vita vinet glider mjukt och krämigt över tungan, medan smaken utvecklas elegant med en överlägsen uppsättning av de finaste, delikata fruktnyanserna.... Lång och fruktig avslutning med årgångens livfulla, matvänliga och munrengörande friskhet som en perfekt balanspunkt... Utmärkt Alsace Pinot Blanc med spännande inslag av vitpeppar och rök i eftersmaken! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smaknoter
Gröna äpplen
Honungsmelon
Vitpeppar
Päron
Våta stenar
Om Gustave Lorentz

“You can find our full range of wines in a number of high-end restaurants including the two Michelin star Hotel l’Auberge de l’Ill in Illhaeusern, Alsace and the iconic one Michelin star La Tour d’Argent restaurant in Paris.” – Gustave Lorentz
Det är inte bara sommelierer på Frankrikes främsta Michelin-restauranger som tävlar om att lägga beslag på Gustave Lorentz’ gudomliga Alsace-viner…
Upprepade "Best in the Show"-troféer vid prestigefyllda Decanter World Wine Awards har skapat en sådan enorm törst efter familjeegendomens viner att hälften av flaskorna exporteras till 60 länder världen över. Vinerna serveras dessutom i First Class/Business Class ombord på lyxflygbolag som Fly Emirates, Air France, Japan Airlines och Qatar Airways.
Gustave Lorentz i Bergheim grundades 1836. Genom sju generationer har familjen förfinat konsten att förmedla sina otroliga terroirer i hjärtat av Alsace samtidigt som man bevarat varje druvsorts unika karaktärsdrag.
Sedan 2012 odlas och är alla viner från husets egna 33 hektar ekologiskt certifierade. Hälften är dessutom klassificerade som Grand Cru! Under George Lorentz ledning har mer än 50 miljoner kr investerats i nya, toppmoderna produktionsanläggningar.
Resultatet är druvor och alsaceviner av högsta kaliber. Crémant d’Alsace med smak och omdömen i nivå med exklusiv champagne. Réserve-seriens vita viner i typisk alsacisk stil på Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer samt områdets absoluta kungdruva Riesling. Högst upp hittar vi husets ekologiskt certifierade viner från enskilda vingårdar, ledda av Grand Cru Kanzlerberg och Grand Cru Altenberg de Bergheim, där terroirens prägel och världsklass verkligen får lysa igenom.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll