
Gustave Lorentz Pinot Gris Grand Cru Altenberg de Bergheim 2010
30-50 år gamla vinstockar från branta, sydvända Altenberg de Bergheim, som av många anses vara bland de finaste terroirerna i hela Alsace, har gett druvmaterialet för denna förstklassiga Pinot Gris!
Djupt gyllene, med en mogen bärnstensfärg. Nosen lovar stort, stort vin - med sällsynt rikedom och komplexitet: citronskal, kvitten och inlagda päron och aprikos med inslag av skogsmark, honung, ingefära och saffran.
I gommen är den halvtorr med den fetma som kännetecknar en bra Pinot Gris. Massor av fruktig finess och en obevekligt dansande mineralsyra som nästan är en attraktion i sig. Helt enkelt en perfekt drickbar Pinot Gris - världsklass!
Rekommenderas till fet och halvfet fisk, skaldjur, fjäderfä, fågelvilt, gåslever, charkuterier och mogna ostar. Njut av vinet vid 10-13°C.
På grund av den höga sockermognaden hos de handskördade druvorna - inklusive exotiska inslag av övermognad och ädelröta - har vinet behållit en del restsocker efter jäsningen. Balansen fulländas av 2010 års mineralsyra och 5 års optimal flasklagring före lanseringen.
Bakom medeltida stadsmurar i pittoreska Bergheim (Haut-Rhin), och några hus bort från den berömde Marcel Deiss, har familjeföretaget Gustave Lorentz varit etablerat sedan 1836.
Med sex generationers savoir-faire i bagaget och en odlar- och negociantprofil som konkurrerar med Hugel och Maison Trimbach i både storlek och kompromisslöst kvalitetsengagemang är det inte konstigt att Gustave Lorentz rankas bland de allra främsta vinmakarna i Alsace. Nästan hälften av husets egna 33 hektar är Grand Cru-klassade.
Ambitionerna stannar inte här: Med det tydliga målet att höja ribban ännu högre har företaget sedan 1995, med den dynamiske George Lorentz i spetsen, investerat mer än 50 miljoner DKK i nya, toppmoderna produktionsanläggningar, och de egna åkrarna har sedan 2012 ställts om till certifierad ekologisk produktion.
Gustave Lorentz Pinot Gris Grand Cru Altenberg de Bergheim 2010 passar bra till...
Om Gustave Lorentz

“You can find our full range of wines in a number of high-end restaurants including the two Michelin star Hotel l’Auberge de l’Ill in Illhaeusern, Alsace and the iconic one Michelin star La Tour d’Argent restaurant in Paris.” – Gustave Lorentz
Det är inte bara sommelierer på Frankrikes främsta Michelin-restauranger som tävlar om att lägga beslag på Gustave Lorentz’ gudomliga Alsace-viner…
Upprepade "Best in the Show"-troféer vid prestigefyllda Decanter World Wine Awards har skapat en sådan enorm törst efter familjeegendomens viner att hälften av flaskorna exporteras till 60 länder världen över. Vinerna serveras dessutom i First Class/Business Class ombord på lyxflygbolag som Fly Emirates, Air France, Japan Airlines och Qatar Airways.
Gustave Lorentz i Bergheim grundades 1836. Genom sju generationer har familjen förfinat konsten att förmedla sina otroliga terroirer i hjärtat av Alsace samtidigt som man bevarat varje druvsorts unika karaktärsdrag.
Sedan 2012 odlas och är alla viner från husets egna 33 hektar ekologiskt certifierade. Hälften är dessutom klassificerade som Grand Cru! Under George Lorentz ledning har mer än 50 miljoner kr investerats i nya, toppmoderna produktionsanläggningar.
Resultatet är druvor och alsaceviner av högsta kaliber. Crémant d’Alsace med smak och omdömen i nivå med exklusiv champagne. Réserve-seriens vita viner i typisk alsacisk stil på Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer samt områdets absoluta kungdruva Riesling. Högst upp hittar vi husets ekologiskt certifierade viner från enskilda vingårdar, ledda av Grand Cru Kanzlerberg och Grand Cru Altenberg de Bergheim, där terroirens prägel och världsklass verkligen får lysa igenom.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning
Förpackning