
Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim 2014
Detta ekologiska toppvita vin är så framgångsrikt 2014 att Gustave Lorentz sedan länge är slutsålt.
Passande nog flyger majoriteten i "1st Class", där ett flygbolag tar 90% av produktionen. De sista 10% hamstrades så snabbt att Gustave Lorentz inte ens hann skicka prover för granskning...
Under det kyliga 2014 rapporterar Gustave Lorentz en mycket liten skörd - av extremt hög kvalitet. Och du kan känna smaken av det: Frukten är ren, mager och exceptionellt fokuserad. Syrlig matvänlig, nästan stickande mineralisk.
Njut av denna gastronomiska Riesling till mustiga fisk- och skaldjursrätter, fågel och lättare kötträtter. Passar också utmärkt till rökt kött, lätta asiatiska rätter och starka ostar. Servera vid 10-13°C.
Familjeägda Gustave Lorentz från Bergheim grundades 1836. Idag anses det vara en av de finaste vinproducenterna i hela Alsace - med både volym och kvalitet i nivå med Hugel och Maison Trimbach.
Nästan hälften av Gustave Lorentz egna 33 hektar är klassificerade som Grand Cru, och vinerna från de egna fälten är ekologiskt certifierade från och med årgång 2012.
Hur smakar Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim 2014?
Ljust gyllene i glaset med djupa och uttrycksfulla aromer av vita blommor, gröna äpplen, färsk citron och elegant mineralitet. I gommen, ren och vibrerande mineral med frukt och syra i dansande harmoni. Lång eftersmak. En stor Riesling, med ännu större potential. Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim 2014 passar bra till...
Hur är Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim 2014 framställt?
Gjord på 100% Riesling från gamla vinstockar på den berömda sydvända Grand Cru Altenberg de Bergheim. Musten jäser i ståltankar och vinet mognar i hela 4 år i producentens källare innan det är klart för lansering. Vinet är torrt utan att vara knastertorrt: 4,47 gram restsocker per liter. Syrahalt: 7,9 gram per liter.
Druvor
RieslingOm Gustave Lorentz

“You can find our full range of wines in a number of high-end restaurants including the two Michelin star Hotel l’Auberge de l’Ill in Illhaeusern, Alsace and the iconic one Michelin star La Tour d’Argent restaurant in Paris.” – Gustave Lorentz
Det är inte bara sommelierer på Frankrikes främsta Michelin-restauranger som tävlar om att lägga beslag på Gustave Lorentz’ gudomliga Alsace-viner…
Upprepade "Best in the Show"-troféer vid prestigefyllda Decanter World Wine Awards har skapat en sådan enorm törst efter familjeegendomens viner att hälften av flaskorna exporteras till 60 länder världen över. Vinerna serveras dessutom i First Class/Business Class ombord på lyxflygbolag som Fly Emirates, Air France, Japan Airlines och Qatar Airways.
Gustave Lorentz i Bergheim grundades 1836. Genom sju generationer har familjen förfinat konsten att förmedla sina otroliga terroirer i hjärtat av Alsace samtidigt som man bevarat varje druvsorts unika karaktärsdrag.
Sedan 2012 odlas och är alla viner från husets egna 33 hektar ekologiskt certifierade. Hälften är dessutom klassificerade som Grand Cru! Under George Lorentz ledning har mer än 50 miljoner kr investerats i nya, toppmoderna produktionsanläggningar.
Resultatet är druvor och alsaceviner av högsta kaliber. Crémant d’Alsace med smak och omdömen i nivå med exklusiv champagne. Réserve-seriens vita viner i typisk alsacisk stil på Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer samt områdets absoluta kungdruva Riesling. Högst upp hittar vi husets ekologiskt certifierade viner från enskilda vingårdar, ledda av Grand Cru Kanzlerberg och Grand Cru Altenberg de Bergheim, där terroirens prägel och världsklass verkligen får lysa igenom.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning