Tillbaka

Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2019

Frankrike

Frankrike, Rhône

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
449,95 SEK
6 fl. per st.
319,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Jeb Dunnuck
92 Point Robert Parker
92 Point Decanter
92 Point James Suckling
⭐ 4,1 Vivino

Beställ före

12 timmar 31 min

så skickar vi det idag!

Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2019

Frankrike

Frankrike, Rhône

14% alk.

75 cl

"94 point. Får næsten fornemmelsen af, at man smager på granitklipper" - Winewherever, Rasmus Christensen

"93 points. A beautiful sense of minerality… incredibly impressive" - Jeb Dunnuck

"92+ points. Concentrated and rich, yet vibrant" - Robert Parker

"92 points. Prototypical St-Joseph with forthright pepper and smoke" - James Suckling

Vilken kvalitet... Alla de stora kritikerna är upprörda. Har Norra Rhônes bästa Syrah-värde bara överträffat sig själv?

Den unga kometen Thomas Farge gör bättre och bättre viner år efter år, och det är nu omöjligt att hitta en bättre vinmakare i Saint-Jospeh.

Ta denna rökiga och perfekt peppriga Syrah från kallt klimat från upp till 60 år gamla vinstockar. Vi talar uteslutande om granit terrois runt Vion och utan tvekan appellationens ledande by, Saint-Jean de Muzols.

Hela härligheten övertrumfas av superårgången 2019, som med 96 poäng i Wine Enthusiast's vintage table hyllas som Norra Rhônes största sedan 2015.

I en tid när Hermitage och Côte Rôtie stiger i pris finns det jordnära komfort och ovärderligt värde att hitta i denna exemplariska Saint-Jospeh ... Mums!

Ta fram pepparsteken! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.

Njut av den till pepparbiff, biff bearnaise, lammkotletter, svamprätter och viltkött (utan sötsurt). Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
449,95 SEK
6 fl. per st.
319,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Jeb Dunnuck
92 Point Robert Parker
92 Point Decanter
92 Point James Suckling
⭐ 4,1 Vivino

Beställ före

12 timmar 31 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2019

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Terroir de Granit 2019 viser sig her fra en robust side, hvor de mørke bær har fået selskab af grovkornede tanniner, grønne urter og en fræk leret granitmineralitet i afslutningen. Ja man får næsten fornemmelsen af, at man smager på granitklipper... Og denne mineralske tone giver en flot og alvorlig mine til vinen. En der vil kunne udvikle sig positivt over rigtig mange år. 1 stk 279,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 179,95

93 Point

Jeb Dunnuck

The 2019 Saint Joseph Terroir De Granit comes from vines near St Jean de Muzols and Vion and was 60% destemmed and brought up in a mix of larger barrels and foudres. While it's less expensive than the Passion de Terrasses, I like it slightly more. It's a deep purple/plum-hued red offering notes of ripe black fruits, earth, ground pepper, and smoked meats. Less aromatic, yet rich and layered, with a beautiful sense of minerality, it's incredibly impressive and is going to evolve for 10-15 years.

92 Point

Robert Parker

Crushed stone, black olives and purple raspberries feature in Farge's 2019 Saint Joseph Terroir de Granit. From 60-year-old vines in Saint-Jean de Muzols and Vion, it's medium to full-bodied, concentrated and rich, yet vibrant and balanced, with a long, mouthwatering finish lined with fine-grained tannins. It should improve for a year or two and then drink well for up to a decade, perhaps longer.

92 Point

Decanter

Very ripe blackberries, this has inky concentration with a good sense of freshness and a graphite edge to the fruit and tannins. Dry, a little pinched for now, but should come together with some time in bottle. Long finish. Very promising, could show even better in bottle. Sixty-year-old vines grown on granite with a large proportion of whole bunch.

92 Point

James Suckling

A prototypical Saint-Joseph with forthright pepper and smoke character. Plenty of red fruits aromas and a nice balance of medium to full body with warm tannins and a moderately dry, meaty and earthy finish.

⭐ 4,1

Vivino

Hur smakar Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2019?

Förförisk mörklila färg med en nästan svart kärna ... Nosen lovar stor Northern Rhône med komplexa toner av välta pepparkakor, läder, rökt kött och granit som lurar strax under fruktcharmen av violer, vilda hallon, björnbär och blåbär ... I gommen kompenseras de koncentrerade fruktkaskaderna från toppårgången elegant av smakrika örter och en sval mineralisk underton. En stor smakupplevelse som utvecklas i en saftig, pepparkryddad avslutning med silkeslena tanniner...

Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2019 passar bra till...

Om Domaine Farge

Historien om Domaine Guy Farge börjar 1920, när Henri Farge köper 12 hektar väl belägna vingårdar av en tidigare general. Det dröjer dock flera generationer innan Saint-Josephs kanske mest framstående producent börjar göra vin under eget namn.

När Guy Farge tar över egendomen 1978 har han redan stora drömmar om egen vinproduktion. Av olika skäl fortsätter Guy dock familjens tradition att leverera druvor till kooperativet i Tain, där han själv låter sig väljas in i styrelsen.

2007 är Guy äntligen redo att ta steget. Han slutför sin oenologutbildning vid universitetet i Suze-la-Rousse, lämnar kooperativet och lanserar sina första viner under eget namn.

Sedan dess har Domaine Guy Farge, som ligger i byn St-Jean-de-Muzols, vuxit från 12 till 22 hektar, som sträcker sig från den sydligaste delen av Saint-Joseph och ännu längre söderut till Cornas och Saint-Péray. Idag är det Guys son, Thomas, som för vidare sin fars strävan att framställa terroirviner av yttersta kvalitet.

Majoriteten av vinodlingarna ligger på mycket branta, terrasserade sluttningar som familjen odlar med hästdragna plogar och utan användning av herbicider. Man lägger vikt vid att bevara gamla vinstockar, varav de äldsta daterar sig ända tillbaka till 1904.

Efter manuell skörd handlar allt arbete i källaren om att optimera kvaliteten: användning av gravitation för att flytta druvor och must under vinifieringen; terroirorienterad spontanjäsning med vingårdens och källarens naturligt förekommande jäststammar; minimal mekanisk extraktion av färg, smak och tanniner från druvskalen; användning av skonsamma pneumatiska pumpar.

De flesta viner görs med hela druvklasar, och de olika stegen i vinifieringen sker i överensstämmelse med månens cykel.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

10-15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Restsöcker

0,6 g/L

Syrainnehåll

5,76 g/L
Liknande produkter