
Henri de Villamont Meursault 1er Cru Les Bouchères 2019
Les Bouchères från Henri de Villamont var redan en av de högst rankade vita Meursault 1er Cru-vinerna hos Wine Enthusiast i föregående årgång!
Alla experter är dock överens om att 2019 är en mycket större årgång ... så nu är Meursault 1er Cru för Bourgogne-kännare verkligen på gång!
Den branta kalkstenssluttningen (mellan berömda Poruzots och Gouttes d'Or) är känd för smörig men ändå distinkt mineralisk Chardonnay i klassisk Meursault-stil. Vilken underbar Chardonnay!
"Den höga kvaliteten på Les Bouchères viner, i kombination med att det är relativt okänt, innebär att det kan erbjuda bra värde för Meursault-fans." Wine-Searcher.com
Njut av denna klassiska Meursault till stekt fisk och skaldjur, fågel, ljust kött, svamp och halvmjuka ostar. Servera vid 10-13°C
Hur smakar Henri de Villamont Meursault 1er Cru Les Bouchères 2019?
Även när den hälls upp lockar Meursaulten med en djärv och klassisk gyllene färg i glaset... Nosen är oerhört intensiv och nyanserad, med stickande aromer av vita vårblommor, päron, salt citrus, mango och ananas, som döljer krossade stenar, smör, vanilj och muskotnöt från fatet... Klassiskt smörig på tungan, med stor Meursault-karaktär, vibrerande frisk mineralitet och lyxiga fatkryddor i perfekt harmoni. En verkligt magisk Meursault 1er Cru! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Henri de Villamont Meursault 1er Cru Les Bouchères 2019 passar bra till...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont räknas i dag till en av de allra främsta producenterna i byn Savigny-les-Beaune, och vingården väcker redan på långt håll uppmärksamhet med sitt historiska torn, ”Guettes”. Den 2 400 kvadratmeter stora och spektakulära vinkällaren uppfördes 1880 av den tidigare Clos de Vougeot-ägaren, Léonce Bocquet.
1964 övertogs Henri de Villamont av det schweiziska vinföretaget Schenk. När grannproducenten Dr. Arthur Barolet avled 1969 tog Schenk över hela vinkällaren med omkring 70 000 flaskor, som sedan dess har varit starkt eftertraktade samlarobjekt.
På senare tid har Schenk-gruppen gjort betydande investeringar för att föra Henri de Villamont upp i den bourgogniska eliten. Etableringen av ett nytt vineri 2006, beslutet att drastiskt minska skördeutbytet samt en väl avvägd användning av ny ek är några av skälen till Henri de Villamonts hisnande höga kvalitetsnivå.
Winemaker Pierre Jheans viner visar fyllighet, delikat frukt och mineralisk elegans. Henri de Villamonts viner får höga betyg hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener