
Huber Engelsberg Riesling 2020
Lita på oss... du kommer att leta efter en torr Riesling så här bra, till ett så lågt pris ...
100% Riesling från två branta, kalkrika och solexponerade Grand Cru-vingårdar... Berg och Engelreich i Traisental.
Utförd med den självsäkra, magiska touch som har gett Markus Huber utmärkelsen "Österrikes bästa vinmakare" flera gånger. Obs: mycket begränsat lager!
Njut av det till ångkokta skaldjur, sushi, fågel, fläsk, milt kryddstarka asiatiska rätter, kål, krämiga ostar. Servera vid 10-12°C
Hur smakar Huber Engelsberg Riesling 2020?
Delikat citrongul med fina gröna nyanser. Nosen är nästan otroligt ren och inbjudande, med läckra aromer av färska rosenblad, nyskurna gröna äpplen, citrus, mandarin, druvsaft och vit persika. I munnen är Engelsberg 2020 torrt utan att vara knastertorrt. Den renaste, kristallklara Riesling-frukten med en tropisk antydan till ananas balanseras perfekt av vinets munrengörande mineralitet. Lång, elegant och mineralisk avslutning. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Huber Engelsberg Riesling 2020 passar bra till...
Hur är Huber Engelsberg Riesling 2020 framställt?
Riesling Engelsberg 2020 är gjord av 100% Riesling från de branta, kalkrika och solexponerade toppvinodlingarna Berg och Engelreich. Druvskalen macereras i 4 timmar vid låg temperatur före jäsningen, vilket extraherar extra fina aromer. Vinet är gjort i en klar, mineralisk och fruktig stil med temperaturkontrollerad jäsning och 4 månaders "reduktiv" mognad i ståltankar. Vinet är torrt utan att vara knastertorrt (3,5 g socker och 7,6 g syra per liter).
Druvor
RieslingOm Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så hände det äntligen. Markus Huber skördar sin första perfekta 100-poängsrecension i årgång 2023. Den ultimata utmärkelsen tillfaller Riesling-flagskeppet från enskilda läget ”Ried Berg”, som dessutom skriver in sig i historieböckerna som den första 100-poängsvin någonsin från regionen Traisental.
Grüner Veltliner behärskar han också till fullo... 99 poäng från James Suckling ger en delad förstaplats som 2023 års bäst recenserade Grüner Veltliner, och räknar man in priset sitter Markus Huber ensam överst på tronen…
Med sina uttalat kalkhaltiga sluttningar i skydd av västanvinden påminner Traisentals vinlandskap en hel del om Bourgogne… Och accepterar man denna premiss ligger det nära till hands att jämföra Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” och ”Alte Setzen” med burgundiska Grand Crus!
På tal om högerfoten drömde den unge Markus om en karriär som fotbollsspelare. Idag har han för länge sedan nått Champions League, även om gräsmattan bytts ut mot Grüner Veltliner och Riesling.
Sedan Markus tog över sina föräldrars 5 hektar 1999 har han tillsammans med sin yngre bror moderniserat vineriet och utökat vingårdsarealen tiofaldigt. Att kvaliteten inte bara hängt med utan faktiskt förbättrats år efter år är möjligen en ännu större bedrift.
Det säger en del om nivån att 70% av Markus Hubers viner exporteras till vinspecialister och topprestauranger över hela världen, och att vinerna från den senaste frigivna årgången får upp till 97 poäng av James Suckling.
Det är givet att lyfta fram Hubers enkeltmarksviner från Berg, Alte Setzen och Obere Steigen, men man får inte glömma vinserien ”Terrassen”, som erbjuder Österrikes kanske allra bästa Riesling och Grüner Veltliner i sin prisklass.
Ingen förmår som ”vidunderbarnet” Huber att uttrycka Traisentals unika terroir genom kristallklara och druvtypiska vita viner med elegant mineralisk syra. Finess, finess, finess…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning