
Huber Engelsberg Riesling 2023 ØKO
"THE 2023 VINTAGE | Kursen är satt för ännu ett framgångsrikt år.... " - Austrian Wine
Det närmaste du kommer "Grand Cru" Riesling till stormarknadspriser... Nu är Traisentals triumferande producent tillbaka med Österrikes vildaste värdeköp!
Det kan vara svårt att tyda på etiketten, men den här flaskan innehåller ekologisk Riesling av högsta kvalitet från två "Grand Cru"-vingårdar, Berg och Engelreich. De två fälten bildar tillsammans "Engelsberg". En super Riesling med samma mästerliga hand som gav Huber utmärkelsen "Österrikes bästa vinmakare".
Älskar du Hubers signaturvin, "Terrassen", och vill ta ett steg upp på provningsstegen? I Engelbergs får du ännu mer komplexitet, mineralitet och tropiska fruktsmaker.
Hubers Engelsberg säljer vanligtvis slut på rekordtid, eftersom populariteten för vitt vin växer explosionsartat år efter år. Om du letar efter Österrikes mest extrema värde kan du sluta leta ... Du kommer inte att hitta en liknande Riesling till ett så lågt pris.
Njut av det till ångkokta skaldjur, sushi, fågel, fläsk, milt kryddstarka asiatiska rätter, kål, krämiga ostar. Servera vid 10-12°C
Hur smakar Huber Engelsberg Riesling 2023 ØKO?
Engelsberg 2023 stiger upp i glaset med en kristallklar citrongul färg och unga gröna nyanser... Nosen avslöjar omedelbart att detta är komplex, sval och seriös Riesling i glaset ... Färska rosenblad, krispiga gröna äpplen, saltad citrus, mandarin, druvsaft och vit persika ... I munnen landar vinet med en "Grand Cru"-liknande koncentration och elegans. Den renaste Riesling-frukten med tropiska inslag av ananas och honung balanseras perfekt av vinets munrengörande, kritaktiga mineralitet. Eftersmaken fortsätter att överraska långt efter att vinet har lagt sig och avrundas med en lätt kryddig ton av apelsinskal och gröna örter. Det är en Riesling som får änglarna att sjunga! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Huber Engelsberg Riesling 2023 ØKO passar bra till...
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så hände det äntligen. Markus Huber skördar sin första perfekta 100-poängsrecension i årgång 2023. Den ultimata utmärkelsen tillfaller Riesling-flagskeppet från enskilda läget ”Ried Berg”, som dessutom skriver in sig i historieböckerna som den första 100-poängsvin någonsin från regionen Traisental.
Grüner Veltliner behärskar han också till fullo... 99 poäng från James Suckling ger en delad förstaplats som 2023 års bäst recenserade Grüner Veltliner, och räknar man in priset sitter Markus Huber ensam överst på tronen…
Med sina uttalat kalkhaltiga sluttningar i skydd av västanvinden påminner Traisentals vinlandskap en hel del om Bourgogne… Och accepterar man denna premiss ligger det nära till hands att jämföra Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” och ”Alte Setzen” med burgundiska Grand Crus!
På tal om högerfoten drömde den unge Markus om en karriär som fotbollsspelare. Idag har han för länge sedan nått Champions League, även om gräsmattan bytts ut mot Grüner Veltliner och Riesling.
Sedan Markus tog över sina föräldrars 5 hektar 1999 har han tillsammans med sin yngre bror moderniserat vineriet och utökat vingårdsarealen tiofaldigt. Att kvaliteten inte bara hängt med utan faktiskt förbättrats år efter år är möjligen en ännu större bedrift.
Det säger en del om nivån att 70% av Markus Hubers viner exporteras till vinspecialister och topprestauranger över hela världen, och att vinerna från den senaste frigivna årgången får upp till 97 poäng av James Suckling.
Det är givet att lyfta fram Hubers enkeltmarksviner från Berg, Alte Setzen och Obere Steigen, men man får inte glömma vinserien ”Terrassen”, som erbjuder Österrikes kanske allra bästa Riesling och Grüner Veltliner i sin prisklass.
Ingen förmår som ”vidunderbarnet” Huber att uttrycka Traisentals unika terroir genom kristallklara och druvtypiska vita viner med elegant mineralisk syra. Finess, finess, finess…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll