
Huber Grüner Veltliner Terrassen Organic 2022
Älskar du Grüner Veltliner? Så tveka inte att prova denna från ett av Österrikes få toppnamn med 100 poäng.
Markus Huber nöjer sig inte med att göra världens bäst rankade Grüner Veltliner enligt Vinum Magazin. Han gör också det bästa köpet...
Ekologiska Grüner Veltliner Terrassen har hyllats som ett av de 100 bästa vinköpen i världen av Wine Enthusiast... Kvaliteten är så vansinnigt hög för priset att vinet alltid säljer slut långt innan den nya årgången anländer.
Den helt nya 2022 vintage finns äntligen i lager. Terrassens upp till 80 år gamla ekologiska vinstockar levererar kanske sin vackraste och mest fruktintensiva produktion hittills. Österrikes högst rankade Grüner Veltliner för priset är tillbaka i storform... Köp den medan du kan!
......
Njut som aperitif eller till aptitretare med färsk fisk och skaldjur, sushi, tapas, krispiga grönsaker, lätta asiatiska rätter, sallader och krämiga ostar. Servera vid 10-12°C
Drick nu eller spara 4-5 år från skördeåret.
Hur smakar Huber Grüner Veltliner Terrassen Organic 2022?
Vid hällning, elegant citrusgul med fräscha gröna nyanser ... Näsan lyser med den renaste rena Grüner Veltliner-doften av jasmin, saltad grapefrukt, päron och lite mango, följt av våt kalksten, vitpeppar, aromatiska färska örter och en liten grön selleri... I gommen är det krispigt och utsökt med delikata fruktsmaker och salta mineraliska undertoner. Läckert utsökt och otroligt uppfriskande!
Huber Grüner Veltliner Terrassen Organic 2022 passar bra till...
Hur är Huber Grüner Veltliner Terrassen Organic 2022 framställt?
Grüner Veltliner Terrassen görs med 100% Grüner Veltliner från utvalda enskilda vingårdar i Traisental. Strikt urval av druvor från upp till 80 år gamla vinstockar säkerställer att endast de bäst placerade druvklasarna väljs ut. 6 timmars skalkontakt före jäsningen för extra smakutvinning. Musten jäser vid 19°C, med 3 månaders efterföljande mognad i ståltankar.
Druvor
Grüner VeltlinerOm Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så hände det äntligen. Markus Huber skördar sin första perfekta 100-poängsrecension i årgång 2023. Den ultimata utmärkelsen tillfaller Riesling-flagskeppet från enskilda läget ”Ried Berg”, som dessutom skriver in sig i historieböckerna som den första 100-poängsvin någonsin från regionen Traisental.
Grüner Veltliner behärskar han också till fullo... 99 poäng från James Suckling ger en delad förstaplats som 2023 års bäst recenserade Grüner Veltliner, och räknar man in priset sitter Markus Huber ensam överst på tronen…
Med sina uttalat kalkhaltiga sluttningar i skydd av västanvinden påminner Traisentals vinlandskap en hel del om Bourgogne… Och accepterar man denna premiss ligger det nära till hands att jämföra Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” och ”Alte Setzen” med burgundiska Grand Crus!
På tal om högerfoten drömde den unge Markus om en karriär som fotbollsspelare. Idag har han för länge sedan nått Champions League, även om gräsmattan bytts ut mot Grüner Veltliner och Riesling.
Sedan Markus tog över sina föräldrars 5 hektar 1999 har han tillsammans med sin yngre bror moderniserat vineriet och utökat vingårdsarealen tiofaldigt. Att kvaliteten inte bara hängt med utan faktiskt förbättrats år efter år är möjligen en ännu större bedrift.
Det säger en del om nivån att 70% av Markus Hubers viner exporteras till vinspecialister och topprestauranger över hela världen, och att vinerna från den senaste frigivna årgången får upp till 97 poäng av James Suckling.
Det är givet att lyfta fram Hubers enkeltmarksviner från Berg, Alte Setzen och Obere Steigen, men man får inte glömma vinserien ”Terrassen”, som erbjuder Österrikes kanske allra bästa Riesling och Grüner Veltliner i sin prisklass.
Ingen förmår som ”vidunderbarnet” Huber att uttrycka Traisentals unika terroir genom kristallklara och druvtypiska vita viner med elegant mineralisk syra. Finess, finess, finess…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll
















