



Huber Grüner Veltliner Terrassen 2023 ØKO
Årgång efter årgång har köpts upp sedan Markus Hubers Terrassen, som alltid fått toppbetyg, tog plats i Wine Enthusiasts TOP100 BEST BUYS...
Älskar du Grüner Veltliner? Så tveka inte att prova detta från ett av Österrikes få toppnamn med perfekta 100 poäng. Markus Huber nöjer sig inte med att göra världens bäst rankade Grüner Veltliner enligt Vinum Magazin. Han gör också det bästa köpet...
Ekologiska Grüner Veltliner Terrassen levererar så vansinnigt hög kvalitet för priset att vinet alltid säljer slut långt innan den nya årgången anländer.
Årgång 2023 finns äntligen i lager. De upp till 80 år gamla ekologiska vinstockarna ger kanske den mest utsökta och fruktsmakande Terrassen någonsin... Köp den medan du kan!
Njut som aperitif eller till aptitretare med färsk fisk och skaldjur, sushi, tapas, krispiga grönsaker, lätta asiatiska rätter, sallader och krämiga ostar. Servera vid 10-12°C
Hur smakar Huber Grüner Veltliner Terrassen 2023 ØKO?
GV Terrassen 2023 är nyhälld och presenterar sig som en elegant citrusgul färg med en ung grönaktig nyans.... Näsan lyser med den renaste rena Grüner Veltliner-doften av jasmin, saltad grapefrukt, päron och lite mango, följt av våt kalksten, vitpeppar, aromatiska färska örter och en liten grön sellerinot ... I gommen är det krispigt och utsökt, med de finaste delikata fruktsmakerna och salta mineraliska undertoner. Läcker och otroligt uppfriskande Grüner Veltliner! Drick nu eller spara 4-5 år från skördeåret.
Huber Grüner Veltliner Terrassen 2023 ØKO passar bra till...
Hur är Huber Grüner Veltliner Terrassen 2023 ØKO framställt?
Grüner Veltliner Terrassen görs med 100% Grüner Veltliner från utvalda enskilda vingårdar i Traisental. Strikt urval av druvor från upp till 80 år gamla vinstockar säkerställer att endast de bäst placerade druvklasarna väljs ut. 6 timmars skalkontakt före jäsningen för extra smakutvinning. Musten jäser vid 19°C, med 3 månaders efterföljande mognad i ståltankar.
Druvor
Grüner VeltlinerOm Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så hände det äntligen. Markus Huber skördar sin första perfekta 100-poängsrecension i årgång 2023. Den ultimata utmärkelsen tillfaller Riesling-flagskeppet från enskilda läget ”Ried Berg”, som dessutom skriver in sig i historieböckerna som den första 100-poängsvin någonsin från regionen Traisental.
Grüner Veltliner behärskar han också till fullo... 99 poäng från James Suckling ger en delad förstaplats som 2023 års bäst recenserade Grüner Veltliner, och räknar man in priset sitter Markus Huber ensam överst på tronen…
Med sina uttalat kalkhaltiga sluttningar i skydd av västanvinden påminner Traisentals vinlandskap en hel del om Bourgogne… Och accepterar man denna premiss ligger det nära till hands att jämföra Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” och ”Alte Setzen” med burgundiska Grand Crus!
På tal om högerfoten drömde den unge Markus om en karriär som fotbollsspelare. Idag har han för länge sedan nått Champions League, även om gräsmattan bytts ut mot Grüner Veltliner och Riesling.
Sedan Markus tog över sina föräldrars 5 hektar 1999 har han tillsammans med sin yngre bror moderniserat vineriet och utökat vingårdsarealen tiofaldigt. Att kvaliteten inte bara hängt med utan faktiskt förbättrats år efter år är möjligen en ännu större bedrift.
Det säger en del om nivån att 70% av Markus Hubers viner exporteras till vinspecialister och topprestauranger över hela världen, och att vinerna från den senaste frigivna årgången får upp till 97 poäng av James Suckling.
Det är givet att lyfta fram Hubers enkeltmarksviner från Berg, Alte Setzen och Obere Steigen, men man får inte glömma vinserien ”Terrassen”, som erbjuder Österrikes kanske allra bästa Riesling och Grüner Veltliner i sin prisklass.
Ingen förmår som ”vidunderbarnet” Huber att uttrycka Traisentals unika terroir genom kristallklara och druvtypiska vita viner med elegant mineralisk syra. Finess, finess, finess…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll


















