
Jean Gagnerot Chablis 2020
“Chablis 2020: A Great Vintage” – Forbes.com
“96 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgångstabell)
Chablis har aldrig smakat bättre…!
Med hela 96 poäng tangerar 2020 den hittills högst rankade årgången i Chablis hos Wine Enthusiast, och nu kan du njuta av några av superårets läckraste droppar från Jean Gagnerot.
Men skynda dig… Varje gång vi haft Chablis från Jean Gagnerot i lager har vinerna sålt slut på rekordtid. Kvaliteten är nämligen konstant i topp och får ofta toppbetyg.
Det här är ett utmärkt, mineraliskt vitt vin av högsta klass, som passar perfekt när det står sushi, ostron, ångad fisk eller ”hvidvinsråhygge” på menyn… Mycket få flaskor!
Njut av denna läckra Chablis till ångad fisk, sushi, stenbitsrom, ostron och skaldjur, lättare rökta rätter, fågel, stuvade grönsaker, sallader och krämiga ostar. Servera vid 10-12°C
Hur smakar Jean Gagnerot Chablis 2020?
Det vita vinet är färskt från flaskan och har en elegant citrusgul färg i glaset. .... Förföriskt frisk på näsan med löfte om seriös Chablis! Komplexa champagnetoner och våt kalksten blandas med nyplockade vårblommor, krispiga gröna äpplen, salt citrusmineralitet och vit persika. Några virvlar i glaset ger doftupplevelsen karaktäristiska drag av rök och flinta ... I munnen en härlig Chablis med klassisk krämig textur och årgångens eminenta balans mellan friskhet och fruktintensitet. I den långa, elegant glidande eftersmaken känner du återigen de champagne-liknande tonerna från den långa mognaden på den fina jästfällningen ... Verkligen en fantastisk Chablis! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Jean Gagnerot Chablis 2020 passar bra till...
Hur är Jean Gagnerot Chablis 2020 framställt?
Vinet är gjort på 100 % Chardonnay som Jean Gagnerot väljer ut från utvalda parceller med kalksten, märgel och ostronfossil från jurahavsbotten. Omedelbart efter ankomst till vingården pressas druvorna i en skonsam bladpress som endast släpper fram den mest delikata Chardonnay-musten. Musten kyls därefter och klaras genom att orenheter får sedimentera under 48 timmar. Jäsningen sker i ståltankar vid en fruktbevarande temperatur på 16–20 °C för att bevara Chablis-vinets friska aromer. Slutligen får det vita vinet vila 8–10 månader i kontakt med de fina jästresterna, som genom frekvent omrörning tillför rikedom, smakdjup och en champagneliknande komplexitet.
Druvor
ChardonnayOm Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener














