
Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2015
När smakade du senast en 1er Cru Chablis som har fått samla superkrafter i källaren i sju år? Dessutom från en av de allra bästa Chablis-årgångarna på de senaste 10 åren… Det här är nu eller aldrig!
“94 points - Outstanding" - Robert Parkers Vintage Chart
"94 points. Superb vintage – Chablis” – Wine Enthusiast Vintage Chart
“2015 is a delicious vintage in Chablis.” – Burgundy Report
Munvattnande citrus- och mineraltoner, blommig och med oändliga mängder fruktrikedom tack vare det milda och soliga vädret 2015. Många Chablis dricks de första åren, och det är synd. Det finns nämligen stor komplexitet och smakdjup att hämta om man är tålmodig.
Lyckligtvis har Jean Gagnerot skött väntan åt oss… Chablisfantaster måste smaka det här!
Njut av denna utsökta 1er Cru till ångad fisk, rom och skaldjur, sushi, lätt rökta rätter och krämiga ostar. Servera vid 10-13°C
Hur smakar Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2015?
Redan imponerande i glaset med sin laserskarpa halmgula färg. Nosen är blommig, fruktig och laddad med Chablis-magi ... Vita vårblommor blandas med nyskurna gröna äpplen, päron, mogen citrus och rökig flintstensmineralitet. Så småningom framträder också komplexa toner av rostat bröd och rostade nötter från mognaden på jästresterna under många år i flaskan. I munnen landar 1er Cru med en krämig, avrundad och citrusaktig Chardonnay-fruktighet - kort sagt allt du vill ha från bra Chablis. Den långa eftersmaken avslutar elegant med subtila inslag av brioche och nötter. Sublim Chablis från den fantastiska årgången 2015 - ett måste att smaka! Drick nu eller spara 10-12 år från skördeåret.
Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2015 passar bra till...
Hur är Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2015 framställt?
Vinet är gjort på 100% Chardonnay, handskördat från utvalda parceller i Chablis som samtliga har 1er Cru-status. Med sin unika kalkstens- och fossila jordmån är detta den bästa terroiren i världen för att producera rena och krispiga Chardonnay-viner. Vinet framställs enligt Chablis högsta standarder. Druvorna pressas vid ankomsten till vingården och musten jäses därefter i temperaturkontrollerade ståltankar vid 16 °C. Därefter får vinet sin härligt krämiga konsistens och rostade toner genom 10 månaders mognad på den fina jästfällningen.
Druvor
ChardonnayOm Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener











