
Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2016
Punch och finess kombinerat med porlande krispig mineralitet... Det här är essensen av Chablis och den magnifika årgången 2016 hyllas av alla vinkritiker som en av de bästa och mest klassiska.
Vi gjorde en galen affär med Jean Gagnerot, som hade sparat en rest av sin 1er Cru från den åldersvärda årgången 2016. Med knappt 6 år i det svala mörkret är denna Chablis perfekt drickbar.
I en tid när efterfrågan på Chablis är rekordhög har vi lyckats få tag på detta restparti till ett pris som får ALLA konkurrenter att skämmas.
Njut av det med utsökt 1er Cru till ångad fisk, rom och skaldjur, sushi, lättrökt mat och krämiga ostar. Servera vid 10-13°C
Hur smakar Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2016?
Jean Gagnerots 1er Cru visar sig i glaset med en ljus citrongul färg. Nosen är vackert fokuserad och fylld av rena nyanser av äppelblom, päron, citrus, havsbris och vit persika, elegant ackompanjerad av våt kalksten, färska hasselnötter och en aning rostat bröd från mognaden på jästfällningen. I munnen landar 1er Cru med en krämig, avrundad och citrusaktig Chardonnay-frukt – precis som det ska vara! Den mineraliska kraften i årgång 2016 sätter sin prägel på den långa finishen som tonar ut vackert med croissantnoter. Fantastisk 1er Cru som är perfekt just nu! Drick nu eller spara 10–12 år från skördeåret.
Jean Gagnerot Chablis 1er Cru 2016 passar bra till...
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning