
Jean Gagnerot Gevrey Chambertin 2014
Mörk, fruktig och skogsmarksmineral med rostade fatkryddor ... vilken Gevrey-Chambertin!
Vi kan inte få händerna från denna läckra Gevrey-Chambertin; efter 8 år i mörkret i en burgundisk källare har den utvecklat spännande mogna toner i frukten och lyxiga ekfatskryddor.
Det säger allt om seriositeten bakom denna vinskatt att den mognar som en 1er Cru på 40% helt nya fat... Mycket begränsad batch i den topprankade årgången 2014!
Njut av den till saftig lammfilé, biffar med örtsmör, ankbröst, stekt fisk, fågel, matiga tapas, svamprätter och mogna ostar. Servera vid 14–17 °C
Hur smakar Jean Gagnerot Gevrey Chambertin 2014?
Mörk och intensiv körsbärsröd färg... Nosen utlovar klassisk mörkfruktig Gevrey-Chambertin med skogsbär, blåbär, körsbär och björnbär flankerade av lakrits, djupa tryffeltoner och lite kakao från fatlagringen... I munnen återigen saftig och ganska köttig med eleganta fruktnyanser som perfekt matchar de lyxiga kryddorna från fatet och matvänliga, balanserade tanniner. Lång eftersmak... det är så äkta Gevrey smakar! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Jean Gagnerot Gevrey Chambertin 2014 passar bra till...
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning