
Jean Gagnerot Maranges 2018
”94 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgångstabell)
“94 points. Outstanding” – Robert Parker Vintage Chart (årgångstabell)
Don't mess with Maranges! Inte minst i toppår som 2018 levererar Santenays granne kanske det mest prisvärda röda vinet i hela Côte de Beaune.
Smaka bara på denna läckra röda Bourgogne från Maranges, där hela 90 % av vingårdarna är ägnade åt Pinot Noir. Och inte utan anledning... De röda vinerna är verkligen utsökta och blir bättre år efter år!
Dessutom ligger vi här på en kvalitets- och seriositetsnivå där hela 30 % av vinet lagras på nya ekfat.
Vi hittar Maranges vingårdar allra längst i söder på Côte de Beaunes berömda sluttning – i direkt förlängning av samma kalkrika stråk som Chassagne-Montrachet och Santenay.
Fortfarande mer ”hemligt” än sina berömda grannar – och av samma skäl ett helt fantastiskt fynd bland röda viner!
Njut av den röda Bourgogne till saftiga biffar, ankbröst, fågelvilt, grillad lax och tonfisk, tapas, kyckling samt fylliga sallader och ostar. Servera vid 14–17°C
Hur smakar Jean Gagnerot Maranges 2018?
Vinet är elegant körsbärsrött i glaset.... Oerhört läcker doft med omisskännlig Pinot Noir-charm och klassiska burgundiska toner av skogsmark i kombination med vanilj och rostade kaffetoner från lagringen på delvis nya ekfat... I gommen silkeslen med årgångens mjuka och insmickrande fruktsmaker av smultron, vildhallon, plommon och körsbär. Salta söta kryddor avrundar den långa, mineraliskt fräscha och elegant strukturerade finishen ... Så här smakar äkta röd Bourgogne! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Jean Gagnerot Maranges 2018 passar bra till...
Hur är Jean Gagnerot Maranges 2018 framställt?
Vinet är gjort på 100 % Pinot Noir, utvalt från kalkstensjordar med märgel och lera i den sydligaste delen av den berömda Côte de Beaune. Efter den interna kallmacerationen vid 8 °C jäser vinet med fruktbevarande temperaturkontroll vid 25–30 °C i ståltankar. Macerationsperioden är tre veckor, under vilken manuell nedstämpling (pigeage) och överpumpning av musten extraherar färg, smak och struktur från druvskalen. Efter jäsningen tappas vinet upp på 228 liters burgundiska ekfat för 10–12 månaders mognad, varav 30 % är helt nya.
Druvor
Pinot NoirOm Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener



















