



Jean Gagnerot Rully Blanc 2017
Trött på flaskpriser över £50 för Puligny-Montrachet? Rulla då glatt fem kilometer söderut till Rully – där vi har hittat denna svalt mineraliska och perfekt fatkryddade Bourgogne. Den kommer från superårgången 2017 och fick 97 poäng i Robert Parkers Vintage Chart.
Och läs Robert Parkers två "pro-tips" om vita Rully.
- "För värdemedvetna konsumenter anser jag att Rully är en av de finaste källorna till vitt vin i Bourgogne"
- "Odlare som jäser sina viner på fat har skapat komplexa, intressanta viner som lätt kan misstas för en Premier Cru Puligny-Montrachet"
Jämförelsen är inte oavsiktlig. Rully ligger bara några kilometer söder om Puligny och har samma kalkstensrika jordmån. Jean Gagnerot använder samma fatjäsning och fatlagring som Parker rekommenderar. Dessutom uppstår en unik, krämig och nästan champagne-liknande komplexitet genom den manuella omrörningen av de fina jästresterna (bâtonnage).
Vi garanterar inte att alla dina gäster kommer att gissa Puligny-Montrachet 1er Cru... Men vi ger dig Supervins unika garanti för ett förstklassigt Bourgogne-köp!
Njut av det till stekt fisk och skaldjur, fågel, sushi, tapas, svamprätter och nötiga ostar. Servera vid 10-13°C
Hur smakar Jean Gagnerot Rully Blanc 2017?
Ljusgyllene och elegant som Puligny-Montrachet redan vid hällning ... På näsan blandas parfymerade antydningar av jasmin och apelsinblomma vackert med mineral citrus, crème brûlée, våt lime, päron, smör och krämig persika ... Wow! Raffinerad och komplex på tungan med livlig frukt, smörig textur och lyxiga kryddor som förenas i en harmonisk helhet och kulminerar i en lång, magnifik avslutning. Fin och koncentrerad. Munrengörande, mineralisk sköljning. Verkligen en stor vit Bourgogne... Drick nu eller spara 8–10 år från skördeåret.
Jean Gagnerot Rully Blanc 2017 passar bra till...
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener