0Varukorg
ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 0 timmar 13 min 0 sek

Tillbaka

Jean-Pierre Décofer (Weingut Ziereisen) No. 8 Méthode Traditionelle Rosé Sekt Brut 2014

Tyskland

Tyskland, Baden

12,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 0 timmar 13 min 0 sek
1 fl. per st.
694,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
429,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Flaskehalsen
2025’s STØRSTE ØJEBLIKKE – SO FAR … Flaskehalsen
95 Point Houlberg
95 Point Winewherever, Rasmus Christensen
95 Point Vin.connaisseur
Value: 6 ud af 6 ★★★★★★ Vin.connaisseur
94 Point Vinhulen.dk
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Rolf Madsen, Vinexpressen
Mine Yndlingsvine - Nyheden René Langdahl
MINE YNDLINGSVINE René Langdahl

Jean-Pierre Décofer (Weingut Ziereisen) No. 8 Méthode Traditionelle Rosé Sekt Brut 2014

Tyskland

Tyskland, Baden

12,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"96 point. DELT NR. #1 BOBLER - 2025’s STØRSTE ØJEBLIKKE – SO FAR … Denne vin er så charmerende, dyb, spændende, interessant og helt nede på jorden, at den er umulig ikke at lade sig fascinere af. I første omgang virker den næsten overjordisk i sine voldsomt mange smagslag, men efterhånden samler de mange indtryk sig i en fabelagtig balance ... Jeg er dybt fascineret af denne vin." - Flaskehalsen

"95 point. Uhmmmmmmm" - Houlberg

"95 point. Det her smager simpelthen verrückt godt!" - Winewherever, Rasmus Christensen

"95 point. (Value for money: 6/6 stjerner) Tysk mousserende i absolut topklasse! ... Løfter sig til Champagne-niveau – uden Champagne-pris! En must-try for bobleelskere." - Vin.connaisseur

"94 point. Det smager skønt og er af flot, flot kvalitet." - Vinhulen.dk

"94 point. Mine yndlingsvine ... Spåner af mahogni, valnød og oxidative indslag a la Selosses berømte Substance" - René Langdahl

En helt ny, supersoulig och banbrytande Limited Edition Rosé med 10 års tålmodig källarmognad på fat och flaska... Flytta på er, Selosse och Egly-Ouriet!

Det här är (bokstavligen!) gränsöverskridande rosébubblor från en av de vildaste vinmakarna på planeten och en ny milstolpe i den pågående tyska kampen om toppen av fransk odlarchampagne.

"Nej. 8 Méthode Traditionnelle" är vad som händer när den lekfulle och provokative Hanspeter Ziereisen från South Baden förvandlas till sitt champagnesprutande franska alter ego, Jean-Pierre Decofer, i superhjältestil!

Precis som efternamnet Ziereisen betyder Décofer ungefär "dekorerat järn", så det är passande att vinet bär hemstaden Efringen-Kirchens vapensköld på etiketten.

Precis som i Champagne ligger de branta fälten i Efringen-Kirchen på den renaste Jura-kalkstenen, och enbart roséns ambitiösa produktionsprocess skulle få de dyra prestigecuvéerna från flera champagnehus att blekna i jämförelse: Basvinet från 2014 har lagrats i 36 långa månader på ekfat, vilket ger en kryddig komplexitet till smaken. Detta följs av en andra jäsning i flaskan, där 7 år på jästfällningen fullbordar "No. 8 Méthode Traditionnelle" med de finaste bubblorna och komplexa, champagneliknande brödnoter.

När vi först häller upp detta delikata kopparröda elixir vid en privat blindprovning sprider sig stora leenden runt bordet när gissning efter gissning utan tvekan landar på mogen roséchampagne av den högsta och mest komplexa karaten... Prova!

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 0 timmar 13 min 0 sek
1 fl. per st.
694,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
429,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Flaskehalsen
2025’s STØRSTE ØJEBLIKKE – SO FAR … Flaskehalsen
95 Point Houlberg
95 Point Winewherever, Rasmus Christensen
95 Point Vin.connaisseur
Value: 6 ud af 6 ★★★★★★ Vin.connaisseur
94 Point Vinhulen.dk
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Rolf Madsen, Vinexpressen
Mine Yndlingsvine - Nyheden René Langdahl
MINE YNDLINGSVINE René Langdahl

Recensioner av Jean-Pierre Décofer (Weingut Ziereisen) No. 8 Méthode Traditionelle Rosé Sekt Brut 2014

96 Point

Flaskehalsen

Jeg gad faktisk godt møde Hanspeter Ziereisen. For han lader ikke bare til at være en forbandet dygtig vinmager, der sætter de fleste ‘normaler’ ud af spil. Han virker også til at være lidt af en spasmager, gavtyv og lurvendrejer. Tag bare navnet på denne forrygende flaske bobler. Jean-Pierre Décofer. Det skulle angiveligt være den franske ‘oversættelse’ af Hanspeter Ziereisen. Men tag ikke fejl. Det er ikke bare fis og ballade. Det er dybt seriøs vin, der bare er sammensat med en livsanskuelse, der er lidt mere jordnær og usnobbet, end man møder så mange andre steder. Og så går Ziereisen ikke af vejen for at prøve noget nyt, selvom det er den klassiske Pinot Noir-drue, der er vinhusets stolthed. Denne flaske bobler har ikke nogen angivelse af, hvilke druer, der er brugt. Den er meget lys rosé-farvet - nærmest orange – og det giver en forestilling om, at det kunne være Pinot Noir. Men med 36 måneders fadlagring og 7 års kælderhvile inden degorgering, gør det svært at vide, om det egentlig også smager som Pinot Noir. Det hævdes, at druesorten kunne være Regent, som vi også kender fra danske rødvinsproducenter, men jeg skal ærligt talt ikke gøre mig klog på, hvad der er op og ned. Og når alt kommer til alt, er det jo heller ikke navnet på pigen, der afgør, om man forelsker sig i hende. Det er helheden – og denne vin er så charmerende, dyb, spændende, interessant og helt nede på jorden, at den er umulig ikke at lade sig fascinere af. I første omgang virker den næsten overjordisk i sine voldsomt mange smagslag, men efterhånden samler de mange indtryk sig i en fabelagtig balance. Det er en tør flaske bobler, men den markante dybde fra den lange lagring gør, at der er en blød og massiv bund, der giver syren og boblerne masser af liv – og et blidt sted at lande, når helheden falder til ro. Jeg er dybt fascineret af denne vin. Det kan sagtens være, det bliver en kende for nørdet for nogle, men det skal ikke gå ud over karakteren, for Hanspeter Ziereisens franske dobbelt-personlighed er intet mindre end forrygende.

2025’s STØRSTE ØJEBLIKKE – SO FAR …

Flaskehalsen

95 Point

Houlberg

Det er en spritny Deutcher Sekt, som ikke engang er landet hos importøren Supervin endnu, men er Hanspeter Ziereisens nye Sekt topvin, der netop er frigivet efter 10 år i kælderen. Jeg har for blot nogle uger siden smagt og skrevet om Ziereisens Ohrechrübler Sekt Rosé Brut og altså lidt i samme boldgade. Den smagte herregodt ... denne er bare endnu bedre og langt mere lækker … I glasset er der en pink- slash orangefarvet vin, som fra start skummer meget og smukt. Duften er helt klart præget af lagringen på egefade og virker meget kompleks, interessant og moden. Der er gamle egeplanker, teaktræ og mahogni, røde bær, jordbær, kirsebær, hindbær og tørret abrikos, noget toast, croissanter og smørkringler, lidt lakridskonfekt, vanilje og karamel ... uhmmmmmmm. Duften er virkelig dragende og to-die-for. I munden er boblerne svage, fine og sarte ... man fornemmer klart, at vinen har lagret i længere tid, for smagen er afdæmpet, men med en god og let maskulin syre. Frugten er mest lemon, grape og citroner ... der kommer godt med lidt sødbitre grapeagtige noter og citronsyre sammen med tørret abrikos og syrlig æblemost. Det giver eftersmag i lang, lang tid ... ren, krisp, syrlig, bitter og intens, så sammenlagt klart en Deutscher Sekt udover det sædvanlige. 95 point. Forhandles af Supervin, men er endnu ikke kommet til landet eller prissat.

95 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

I Tyskland produceres der enorme mængder af Sekt, men det er først på det seneste, at vi rigtigt er begyndt at se det i topkvalitet. Og her står Ziereisens No. 8 for noget af det ypperligste. Skrigende orange i glasset. Kompleks duft af nedfaldne røde æbler, hakkede nødder og mørdejsbund. I munden er den sprød og frisk med fylde og behagelig syrebalance. Den smager af appelsinmarmelade, tørrede mango, kvæde, hvid te og bitter blommeskral. Det her smager simpelthen verrückt godt!

95 Point

Vin.connaisseur

"Tysk mousserende i absolut topklasse! 3 år på bærmen plus 7 års flaskelagring giver en cremet tekstur og dyb kompleksitet. Friske røde bær, brioche og nødder i en elegant balance. Løfter sig til Champagne-niveau – uden Champagne-pris! En must-try for bobleelskere."

Value: 6 ud af 6 ★★★★★★

Vin.connaisseur

Tysk mousserende i absolut topklasse! 3 år på bærmen plus 7 års flaskelagring giver en cremet tekstur og dyb kompleksitet. Friske røde bær, brioche og nødder i en elegant balance. Løfter sig til Champagne-niveau – uden Champagne-pris! En must-try for bobleelskere.

94 Point

Vinhulen.dk

Kobberfarvet. Duften rummer oxidativ note suppleret af rugbrød, nødder, jordbær og hindbær, bagt æble æble og toast, hvor man fornemmer alder i vinen udover de 10 år, uden det på nogen måde er negativt. Smagen har oxidativ noter, toast, rugbrød, jordbær og hindbær, bagt æble og en kompleks smag med både alder og friske toner, sprød syre og fine bobler. Flot lang smag med let grapenote, tyngde og intensitet. I Efringen-Kirchen, der ligger i Baden i Sydvesttyskland kan man noget helt særligt med bobler, som normalt forbindes med Champagne. Det smager skønt og er af flot, flot kvalitet.

93 Point

Mad og Monopolet

Jeg er kæmpe fan af Ziereisens vine, så når en særlig udgave som denne er tilgængelig, så er jeg klar til at smage. Den har fået intet mindre end 36 måneder på fad, så den er 100% moden og drikkeklar - faktisk er den i sin prime lige nu. Den byder på duft af modne jordbær, kirsebær, hindbær, fersken, bagte nødder, smør, brioche og har et tydeligt fadpræg. I munden er den delikat, har små fine bobler, god sødme og en syrlig afslutning, som netop Ziereisen er kendt for.

93 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Moden i både duft og smag. Masser af æblekerne, lidt ristede mandler, rugbrød og jordbær. Læg dertil et viff af blå blommer og valnødder. Enormt koncentreret sekt, der strutter og spræller af livlig syre og karakter. Bravo. 93
Spottet hos Supervin til ca. 350 kr.

Mine Yndlingsvine - Nyheden

René Langdahl

Normalt når man smager mousserende vin, så handler det om tiden på bærmen. Man flasker næsten altid vinen til andengæring indenfor et år fra høsten, typisk i det efterfølgende forår. Hans-Peter Ziereisen er ikke normal. Alt, hvad han og hustruen Edeltraut laver, har et tvist, en ekstra dimension, en kommentar, et smæk til det konventionelle. Jean-Pierre Decofer er en forfranskning af Hans-Peter Ziereisens eget navn. Den har ligget 3 år på FAD! Derefter 7 år på bærmen i flasken. Årgangen er 2014, men den opfører sig ærligt talt ældre, men her skal du glemme den numeriske alder og bare nyde det, der er i glasset. Syltet kirsebær. Spåner af mahogni, valnød og oxidative indslag a la Selosses berømte Substance. Strejf af amontillado sherry, urtete, kombucha og æbletærte. Tør, fortidig, old school og trendy på samme tid. Ikke for de konservative vindrikkere, men fremragende. 349,95 kr. v/ 6 fl. | supervin.dk

MINE YNDLINGSVINE

René Langdahl

Hur smakar Jean-Pierre Décofer (Weingut Ziereisen) No. 8 Méthode Traditionelle Rosé Sekt Brut 2014?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Nej, det gör jag inte. 8 Méthode Traditionelle Brut glittrar elegant kopparfärgat i glaset när ultrafina och hypnotiskt lockande bubblor stiger upp till ytan... Nosen är gudomligt djup och komplex med fatkryddade aromer av nötter, rostad brioche och cederträ som blandar sig vackert med terroirens friska lime-mineraliska undertoner och mogna och nyanserade fruktsmaker av jordgubbar, körsbär, tranbär, citrus, torkad aprikos och kvitten... Torr och ytterst krispig på tungan med en distinkt vibrerande friskhet som förnekar vinets ålder och ger massor av liv och vitalitet till den djupa koncentrationen. Kryddorna från den tre år långa fatlagringen är fantastiskt väl integrerade i smakbilden, som är sömlös, komplett och ändå i ständig rörelse. De otaliga och exakt definierade intrycken av eftersmaken lyfter denna flerdimensionella Sekt-upplevelse till obestridd tysk toppklass. Utklassar 99,9% av alla roséchampagner i sin prisklass utan att överdriva! Drick nu eller spara +10 år.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Cederträ

Tasting Note Icon

Citron

Tasting Note Icon

Jordgubbe

Tasting Note Icon

Nötter

Tasting Note Icon

Våta stenar

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Jean-Pierre Décofer (Weingut Ziereisen) No. 8 Méthode Traditionelle Rosé Sekt Brut 2014 passar bra till...

Hur är Jean-Pierre Décofer (Weingut Ziereisen) No. 8 Méthode Traditionelle Rosé Sekt Brut 2014 framställt?

Jean-Pierre Décofer (Ziereisen Winery) Nej. 8 Méthode Traditionelle Rosé Sekt Brut 2014 är gjort på 100% Regent, som Hanspeter Ziereisen handplockar från den upp till 50% branta och sydvända "Grand Cru" Eferinger Oelberg. Terroiren är den renaste rena Jura-kalkstenen (och faktiskt grannar ett aktivt kalkstensbrott!), vilket säkert är en bidragande årgång till vinets otroliga finess och champagne-liknande mineralitet. I sann Bollinger-stil mognar basvinet från årgång 2014 hela 36 månader på ekfat, vilket ger eleganta kryddor och komplexitet till smaken. Detta följs av sekundär jäsning i flaskan, där 7 års ytterligare mognad på den fina jästfällningen fullbordar rosévinet med de finaste bubblorna och komplexa, champagneliknande brödnoter.

Druvor

Regent

Lagringstyp

Fat-/ Ekfatslagring

Flasklagring

Om Weingut Ziereisen

image

"The man is a superstar, whose Pinots are up there with the very best." - Tim Atkin, Master of Wine

"Ziereisen is a little bit like Bayern Munich. Another dimension of complexity and expression." | "German Red Wine The Year 2020" – Robert Parker

German Wine Collection of the Year" | "5 Trauben - Weltklasse” - Gault Millau

TOP 100 Wineries of the World 2022" - Wine & Spirits Magazine

"Try anything!” – Anne Krebiehl MW

Mannen är en legend. Hans viner är kult. Här presenteras den sydtyske Hanspeter Ziereisen... världsmästare i Gutedel och Tysklands förmodligen allra bästa producent av Pinot Noir! 100-poängsvinmakare från Tyskland kan räknas på mycket få fingrar - men på Weingut Ziereisen i sydligaste Baden levererar samtliga viner smak, komplexitet, personlighet och betyg på en så hisnande hög nivå att gårdens samlade kollektion blivit utsedd till Tysklands bästa! Master of Wine Anne Krebiehl rekommenderar i sitt huvudverk, The Wines of Germany, samtliga viner i sortimentet! När en annan Master of Wine, Tim Atkin, organiserade en storskalig blindprovning av 400 tyska Pinot Noir-viner var Weingut Ziereisen talande nog det enda huset med 3 viner i TOP 20.

Vi hittar kultproducenten i den lilla orten Efringen-Kirchen, som ligger i direkt norrförlängning av den schweiziska storstaden Basel och som i väster gränsar till Rhen och det sydligaste Alsace. I detta lilla samhälle har den driftiga familjen Ziereisen verkat sedan 1734, men fram till för 30 år sedan med huvudsakligt fokus på boskapsskötsel och växtodling. Endast 0,5 hektar var fram till dess vigd åt vindruvsodling, som såldes vidare till det lokala kooperativet.

Familjens Bourgogne-förälskade yngling, snickarutbildade Hanspeter Ziereisen, som tog över familjegården 1991, såg dock en enorm potential i det lokala terroiret Efringer Oelberg... En brant och rent södervänd sluttning med odiskutabel Grosses Gewächs-klass och hög koncentration av jurakalk i berggrunden. Faktiskt så påtagligt att marken gränsar direkt till ett kalkbrott! Lika viktigt för druvkvaliteten är terroirets exponering för den torra vinden från Medelhavet, som når fram till Efringen-Kirchen via porten till Bourgogne, "The Belfort Gap", mellan Jurabergen och Vogeserna. Sedan övertagandet har Hanspeter Ziereisen utökat familjens vinmarksinnehav till 20 hektar, varav större delen ligger perfekt på Efringer Oelberg.

Den helt självlärde vinmakaren arbetade från början experimentellt och odogmatiskt, vilket med åren dock förde honom i konflikt med de tyska vinmyndigheterna. Konflikten kulminerade 2004 när Ziereisens spontanjästa, långsamt mogna och ofiltrerade viner, trots skyhög kvalitet och kritikrosor långt utanför landets gränser, avslogs som Qualitätswein eftersom "statens sheriffer" ansåg rebellen viner för avvikande i smaken! Ziereisen sårades först i sin stolthet, men såg nya möjligheter i att marknadsföra sina viner som Landwein, vilket gav ett mycket större handlingsutrymme för experiment, kreativitet och nytänkande. Framgången har varit så enorm att Ziereisen idag blivit en ledargestalt för den kvalitetsfanatiska och snabbt växande Badischer Landwein Bewegung, som grundades 2016 som en motrörelse mot de konservativa och konforma tyska vinmyndigheterna.

Ziereisen har funnit sin helt egen väg till världsklass! Extremt täta planteringar – ända upp till 20 000 plantor per hektar. Kompressorluft blåses in under blomningen och ger mindre kompakta klasar med färre och friskare druvor! Fottrampning av frukten. Lång macerationstid. Spontanjäsning med upp till 80% hela druvklasar. Aldrig mer chaptalisering – därför slanka och eleganta viner! Hård pressning av vitvinsdruvor för extra fenoliskt utträde och större smakkomplexitet. Ingen tillsats av sulfit före buteljering – som sker utan klarning och i regel utan filtrering. Dessa karaktärsfulla viner behöver tid och kärlek i fat, flaska och glas... Därför flera års fatlagring i sällskap med fina jästrester – typiskt två vintrar och två somrar på lokala tyska fat från Andreas Assmann. Mycket återhållsam användning av ny ek.

Huvudfokus ligger på Spätburgunder (Pinot Noir) samt den lokala vita druvan Gutedel (Chasselas), som Ziereisen fört till 100-poängs stjärnstatus i den ledande tyska vinguiden Gault & Millau. Därutöver finns cirka 30% planteringar främst av Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay och Syrah, vars enkeldruvsviner alla översållas med toppratingar från världens största kritiker.

Edeltraud och Hanspeter Ziereisen, som idag är i början av femtioårsåldern, håller båda tummarna för att nästa generation, Ida och Johann, en dag ska ta över gården. Ändå har Hanspeter strängt förbjudit sina barn att studera vin vid högre läroanstalter: "Mehr trinken, weniger denken." Familjen Ziereisen revolutionerar tysk vin... underifrån!

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2014

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

12,5 %

Servering

6-10°C

Lagring

Fat-/ EkfatslagringFlasklagring

Förslutning

Champagnekork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter