
Jean Sablenay Crémant de Bordeaux Brut
Mer än en touch av Champagne ... till en bråkdel av priset!
Med en härlig Jean Sablenay Brut i glaset är det lätt att förstå varför franska Crémant-viner snabbt håller på att bli danskarnas favoritalternativ till Champagne.
Vi pratar om nästan skrämmande valuta för pengarna! Jean Sablenay skapas enligt exakt samma "traditionella metod" som de stora champagnerna.
Nyckeln till kvalitet är den sekundära jäsningen och lagringen på flaska, där den långa kontakten med de fina jästresterna ger vinet extra fina bubblor och komplexa smaker med kvardröjande toner av rostat bröd.
Jean Sablenay Brut är skapat av en unik Bordeaux-blandning av 60% Sémillon och 40% Merlot. Medan Sémillion ger finess och elegans à la Chardonnay i champagne, står Merlot för frukt, fyllighet och kropp jämförbar med Pinot Noirs roll i champagneblandningar.
Detta är bourgognebubblor på en imponerande lyxnivå för priset!
Njut av det som en frisk aperitif eller till sushi, lättare tapas, brunch, skaldjur, löjrom, fågel, sallader och krämiga ostar. Servera vid 6-8°C
Hur smakar Jean Sablenay Crémant de Bordeaux Brut?
Vinet är rent och kristallklart i glaset med fina bubblor.... Nosen hälsar dig frisk och väldoftande med delikata aromer av vita blommor, saltad citrusfrukt, äpplen, kamomill, rostat bröd och våta stenar... Vinet träffar tungan med elegant krämig mousse och fina, delikata fruktnyanser som darrar och vibrerar med mineraltyngd och en fin uppfriskande effekt. Rostade brödnoter och inslag av mandel och nötter lyfter avslutningen med extra djup och komplexitet. Franska bubblor i bra skick! Drick nu eller spara i 3-4 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Jean Sablenay Crémant de Bordeaux Brut passar bra till...
Hur är Jean Sablenay Crémant de Bordeaux Brut framställt?
Vinet är gjort av en unik Bordeaux-blandning av 60% Sémillon och 40% Merlot, handskördade med omsorg från ler- och kalkstensjordar. Vinet jäser först med fruktbevarande temperaturkontroll vid 16-18°C i ståltankar. Därefter följer en sekundär jäsning i flaskan, där vinet utvecklar sina fina bubblor och en brödliknande, champagneliknande komplexitet under den 9 månader långa kontakten med de fina jästresterna.
Vindata
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener

















