





La Mondotte Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé B 2015 ØKO i trækasse
100-poängsperfektion i kungarnas år... La Mondotte 2015 är högerbankens vildaste, nästan 10 år gamla källarkupp!
När Wine Spectator recenserade kultvinet i mars 2018 var det till ett releasepris på 305 USD - motsvarande över 1 000 GBP per flaska. Sedan dess har priserna stigit på många ställen eftersom de ädla dropparna från La Mondottes lilla enskilda vingård är extremt eftertraktade och allt svårare att få tag på. Senast har 2015 års modell noterats till DKK. 2495,00 hemma... Se vårt pris!
Diagrammet nedan, med betyg från 6 ledande Bordeaux-recensenter, placerar La Mondotte i genomsnitt över både Château Angelus och Pomerols 30 000 £ kultvin Le Pin i samma eftertraktade toppårgång. Ja, till och med Pétrus 2015 har fått stryk av flera recensenter... ETT HISTORISKT FYND PÅ 1. CLASS!
Ett ikoniskt vin skapat i trots! Stephan von Neipperg hade ursprungligen för avsikt att överföra Château La Mondottes 4,5 hektar till och förbättra Château Canon La Gaffeliere, men efter avslag från de franska vinmyndigheterna återlanserade han vinet som La Mondotte 1996. Bara 16 år senare är kvaliteten så exceptionell att La Mondotte - utan någon tidigare klassificering - uppnår den officiella toppstatusen Premier Grand Cru Classé!
De 60 år gamla vinstockarna har odlats med ekologisk certifiering sedan 2014. I källaren jäser vinet på träfat med upp till 35 dagars maceration innan det lagras i 18 månader med jästcellkontakt på 80% nya barriquefat.
Vid köp av 6 flaskor levereras vinet i den ursprungliga trälådan
La Mondotte Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé B 2015 ØKO i trækasse passar bra till...
Om La Mondotte
Grand Vin: La Mondotte, Premier Grand Cru Classé B (St. Émilion)
Läge: Saint-Émilion
Planterad areal: 4,5 ha
Planterade druvsorter: 75 % Merlot, 25 % Cabernet Franc
Fatlagring: 16–18 mån. på 50–80 % nya barriquefat
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener



















