



Lacrimus Reserva Rioja 2016
”95 points. Outstanding” – Robert Parker Vintage Chart
”95 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
Den största Rioja-årgången sedan 2010 kommer garanterat att imponera stort… Lacrimus Reserva 2016 är HELT OTROLIG!
Javier Rodriguez framställer hela sju Rioja-viner i sin kritikerrosade Lacrimus-serie. Alla erbjuder utmärkt kvalitet och prisvärdhet, men vill du uppleva det allra bästa från Spaniens bästa vinmakare 2014 finns det ingen annan väg än flaggskeppet Lacrimus Reserva.
Ett modernt, silkeslent och smakmättat vin från den Lafite Rothschild-tränade vinmakaren, som skämmer bort sitt utsökta Tempranillo-blend från över 40 år gamla vinstockar — lagrat hela 21 månader på franska barrique-fat.
Köp nu och gör ett Rioja-kap från ett historiskt toppår!
Njut av den till lamm, saftiga biffar, viltkött, ostar och kraftfulla spanska tapas. Läckert som meditationsvin. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Lacrimus Reserva Rioja 2016?
Lacrimus Reserva 2016 visar sig gnistrande körsbärsröd i glaset med svart kärna och begynnande tegelfärg vid kanten… Doften lovar en stor och komplex Tempranillo med koncentrerad arom av röda och vilda mörka bär, engelsk lakrits, cederträ, körsbärslikör, eukalyptus, choklad, rökt kött, läder och mokka… Smaken höjer nivån ytterligare med rosmarin, mynta och tryffelliknande skogsmarksnoter som tillför en unik örtig och mineralisk karaktär till den kraftfulla och härligt fatkryddade bärfrukten. Fin saftig fyllighet, härliga röktoner och välbalanserade tanniner i den imponerande avslutningen…. Jepp, det är seriös Rioja i glaset! Drick nu, eller lagra i över 10 år från skördeåret.
Lacrimus Reserva Rioja 2016 passar bra till...
Hur är Lacrimus Reserva Rioja 2016 framställt?
Rioja Reserva 2016 är gjord på 85% Tempranillo, 12% Graciano och 3% Garnacha, som handplockas från buskvinstockar äldre än 40 år på 600 meters höjd. Det unika terroirvinet genomgår spontan jäsning med vingårdens naturligt förekommande jäst, vilket ger extra karaktär och autenticitet från en omgivande tallskog med aromatiska växter. I vineriet kallmacererar druvorna i 6–8 dagar innan spontan jäsning på träfat. Vinet lagras därefter 21 månader på franska barriquefat och avrundas ytterligare 18 månader på flaska innan frigivning.
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener













