
Lacrimus Reserva Rioja 2017
Oerhört utsökt Rioja-Reserva från den fantastiska årgången 2017!
Javier Rodriguez har inte bara utsetts till Spaniens bästa vinmakare (2014), han är också inofficiell världsmästare i att få mycket vin för pengarna. Se bara på detta lyxiga Lacrimus från en unik terroir på 600 meters höjd. Skapad på gamla vinstockar och bortskämd i sann Reserva-stil i källaren med 21 månader på dyra franska ekfat - det är nästan dubbelt så lång tid som minimikravet för en Reserva!
I glaset har du seriös kraftbomb med hela 15% alkohol insvept i solmogen och härligt mjuk frukt och delikata söta fatkryddor.
Passar utmärkt till lamm, biffar och matiga spanska tapas samt mogna ostar. Läckert som ett meditationsvin.
Hur smakar Lacrimus Reserva Rioja 2017?
Vinet presenterar sig med en vacker, djupt körsbärsröd färg i glaset. På näsan är Lacrimus fullpackad med mörk frukt som svarta vinbär och björnbär i vacker förening med välintegrerad fatkrydda som framträder som en exotisk bakgrund. En varierad palett med toner av lakrits, espressobönor, choklad och en antydan till krispiga nötter utvecklas i doft och smak. Den höga alkoholhalten är snyggt integrerad med den täta teddybjörnsfrukten och balanseras av vinets friskhet och mineralitet. Utmärkt Reserva-Rioja till ett bra pris! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Lacrimus Reserva Rioja 2017 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning