
Lamblin & Fils Chablis Grand Cru Vaudesir 2021
Med klimatförändringarna går det flera år mellan de stora, klassiska årgångarna i Chablis. 2017 var legendariskt, och 2021 kan du återigen uppleva Chablis terroir när den är som bäst. Mousserande, frisk och kristallklar Chardonnay från ett av de mest kända lägena, Vaudesir.
Grand Cru Vaudesir är känt och eftertraktat för sina blommiga, eleganta och oemotståndligt mineraliska vita viner. Den unika terroiren består av en naturlig amfiteater där läget drar nytta av sin södervända och solbelysta exponering.
Den traditionella producenten Lamblin har gjort bra Chablis i elva generationer, och i källaren skämmer man bort sin Grand Cru med 18 månader på ekfat.
Servera den stora Grand Cru till skaldjur, sushi, fågel, ljust kött, grönsaker och färska ostar. Njut av vinet vid cirka 10–12 °C.
Hur smakar Lamblin & Fils Chablis Grand Cru Vaudesir 2021?
Grand Cru Vaudésir är klart och rent i glaset med en ljus citrongul färg. Charmig Chablis-näsa av nyskurna gröna äpplen, vita vårblommor, citronskal och vita persikor sammanvävda med djupa honungsnoter och en avgrundsdjup, kritaktig mineralitet. Vinet träffar tungan med en krämig, frisk och elegant Chardonnay-frukt som domineras av krispiga äpplen och citrus. Eftersmaken lämnar inga tvivel om att detta är Grand Cru Chablis. Citrus, mineraler och böljande rena fruktsmaker dröjer sig kvar länge efter varje tugga. Det är så här en klassisk Grand Cru Chablis ska smaka! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Lamblin & Fils Chablis Grand Cru Vaudesir 2021 passar bra till...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Även om familjen Lamblin siktar på en precis, elegant, mineralisk och silkeslen signaturstil, smyger vinmakarteamet Didier & Clément Lamblin utan stora gester in en iögonfallande fruktrikedom, djup och kraft i sina vita viner.
Här i Chablis saknas det inte på ambitioner. Och med upp till 96 poäng från internationella vinkritiker i de senaste årgångarna väntar definitivt stora saker för både Lamblin & Fils – och för alla som är förtjusta i läcker, klassisk och sympatiskt prissatt Chablis!
Vi hittar Lamblin & Fils, som har producerat Chablis sedan 1690, i byn Maligny. Det rör sig om ett av Chablis äldsta vinhus, som nu genom 12 generationer förädlat och förfinat konsten att göra mineraliska vita viner i världsklass.
Idag leds företaget av 11:e generationens Michel och Didier Lamblin, som har arbetat tillsammans sedan 1987. Medan Michel sköter de administrativa kontorsuppgifterna finns den oenologutbildade Didier i källaren, där han sedan 2003 assisterats av sonen Clément, som studerat vinodling och oenologi i Beaune. Michels son, Alexandre, anslöt sig till familjeföretaget 2005.
Husets fina och varierade vinportfölj bygger både på egna vingårdar och druvmust från noga utvalda vinbönder. Gemensamt för hela produktionen är en stark grön profil, djupt rotad i familjens respekt för naturen och stolthet över sina lokala terroirs. Lamblin producerar viner med minimal intervention, och antalet ekologiskt certifierade vita viner ökar stadigt.
Från aromatiska Saint-Bris Sauvignon Blanc, via charmig Petit Chablis och Chablis, till mineraliska 1er Cru och Grand Cru av finaste, topprankade kaliber – Lamblin & Fils är din garanti för vita vinupplevelser i absolut toppklass.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll