



Les Sources de Montmirail Gigondas 2018
Första utmanaren till Châteauneuf-du-Pape.
Gigondas är fortfarande det bästa alternativet om du vill komma nära kvaliteten på de berömda Châteauneuf-vinerna - utan att betala en herrgård!
Ta den här Gigondas-nykomlingen med nästan 15% alkohol, Les Sources de Montmirail, som i den kraftfulla 2018-årgången kommer att blåsa bort alla Rhône-fans i ren smak och valuta för pengarna!
Njut av denna läckra Gigondas till saftiga biffar, grillat rött kött, lamm, vilt, mustiga grytor och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Les Sources de Montmirail Gigondas 2018?
Mörkt körsbärsrött med ett ungt lila inslag... Redan charmig på näsan med solmogna Gigondas-aromer av jordgubbar, björnbär, granatäpplejuice, viol, garrigue-kryddor, läder, lakrits och krossad peppar. Mjuk och fruktig på tungan. Du får riktigt solsken i smaken och massor av provensalska garrigue-kryddor under den röda och mörka bärfrukten. Vinets nästan 15% höga alkoholhalt är perfekt integrerad ... Kraftfullt, kryddigt och spännande mineraliskt avslut med perfekt balanserad tanninbiten. Mums! Drick nu eller spara +10 år från skörden.
Les Sources de Montmirail Gigondas 2018 passar bra till...
Hur är Les Sources de Montmirail Gigondas 2018 framställt?
Vinet är nydestillerat från en klassisk "GSM" Rhône-blandning av 70% Grenache, 20% Syrah och 10% Mourvèdre. Druvorna väljs från de bästa vingårdarna i den exceptionella terroiren Dentelles de Montmirail, vars branta sluttningar och höga terrasser är perfekt exponerade för solen. Alla druvor avskalas och krossas före jäsningen med fruktbevarande temperaturkontroll vid 25°C. Den extra långa macerationstiden på 4-5 veckor extraherar extra färg, koncentration och tannin från druvskalen innan cirka 2 års slutlig mognad i betongtankar.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
















