
Louise Dubois Bourgogne Pinot Noir La Closeraie 2017
Efter den franska revolutionen 1789 konfiskerades kyrkans och adelns egendomar, och alla vingårdar delades upp och såldes på auktion till privata köpare. Louise Dubois, en nykomling från Paris, var en av de första kvinnorna i Bourgogne som köpte en vingård. Tillsammans med sin familj inledde hon ett nytt kapitel i Bourgognes vinhistoria. Vingården är sedan länge etablerad i Ligny-le-Chatel i Chablis-regionen. Idag produceras och buteljeras vinerna i det berömda Meursault, där Louise Dubois ansvarar för ett brett utbud av läckra och attraktivt prissatta Bourgogne-viner.
Hur smakar Louise Dubois Bourgogne Pinot Noir La Closeraie 2017?
Inbjudande körsbärsrött i glaset... Nosen visar tydlig Pinot Noir-karaktär med en härligt delikat doft av nypon, hallon, jordgubbar och körsbär, elegant följd av apelsinskal, svamp och vaniljkrydda. I gommen är det elegant och välkomnande med friska och vackert nyanserade bärsmaker som blandas harmoniskt med rostade fatkryddor, kaffetoner och silkeslena tanniner. Härlig röd Bourgogne. Drick nu eller spara 5–6 år från skördeåret.
Louise Dubois Bourgogne Pinot Noir La Closeraie 2017 passar bra till...
Hur är Louise Dubois Bourgogne Pinot Noir La Closeraie 2017 framställt?
Vinet är gjort på 100 % Pinot Noir, skördat från utvalda vingårdar i Bourgogne med klassiska jordar av kalksten, märgel och lera. Vinet framställs enligt klassiska burgundiska metoder; temperaturkontrollerad jäsning bevarar frukten, och manuella nedstötningar samt överpumpningar av musten extraherar färg, smak och struktur från druvskalen. En del av vinet fruktlagras i ståltankar, medan resten lagras 8–10 månader på 228‑liters burgundiska ekfat.
Druvor
Pinot NoirOm Maison Francois Martenot
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning

















