
Manzone Barbera D'Alba La Marchesa Superiore 2011
En vin, som er lækker frisk og frugtig, og som samtidig har en elegant fylde. Vinen er oplagt til sommerens grillretter og til at nyde uden mad på en varm sommeraften.
Giovanni Manzones vingård ligger i Monforte d'Alba, Piemonte. Giovanni er kendt som en stjerne i hele Piemonte regionen.
Den samlede produktion for vinhuset er begrænset til blot 50.000 flasker. Her er virkelig tale om kvalitet over kvantitet og filosofien er klar; perfekt beliggende marker, lavt høstudbytte og respekt for de naturlige omgivelser.
Hos Manzone er alle vine ufiltreret for at bevare en så intensiv og autentisk smag som overhovedet muligt.
Barbera D'Alba La Marchesa Superiore er lavet på Barbera-druen. Efter høsten i september og maceration sammen med drueskinnet i 10 dage, kommer vinen over i 500/700 liters tønder, hvor den ligger til modning i 16 måneder.
Farven er rubinrød, og vinen har tendenser til granatfarve ved aldring.
Bouqueten byder på mange intense med noter af røde frugter, sorte kirsebær, brombær og tobak. Smagen er delikat og varm, vedholdende og smagfuld.
En lækker vin sammen med oksefilet og andet grillet kød.
Manzone Barbera D'Alba La Marchesa Superiore 2011 passar bra till...
Om Manzone

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!
Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.
Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.
I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.
Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.